Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

A költségvetési bizottság benyújtotta a médiahatóság és a közmédia jövő évi költségvetését.

A költségvetési bizottság benyújtotta a médiahatóság és a közmédia jövő évi költségvetését. Az NMHH 32,4, az MTVA 77,9 milliárd forintból gazdálkodhat.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 32,4 milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodhat jövőre, míg annak Médiatanácsa mintegy 174 millió forintos költségvetési, és 1,5 milliárd forintos költségvetésen kívüli kerettel.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jövő évi költségvetési kerete 77,9 milliárd forint, amelyből 71,9 milliárd forint a központi büdzséből származik, több mint 4,6 milliárd forint pedig kereskedelmi és vagyongazdálkodási bevétel - derül ki az NMHH jövő évi költségvetéséről szóló előterjesztésből, amelynek benyújtásáról hétfői ülésén döntött az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága.

A Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt., a Magyar Rádió Zrt. és a Magyar Távirati Iroda Zrt. előirányzata 500-500 millió forint.

Baross Gyula, az NMHH főosztályvezetője a testület ülésén elmondta: a médiahatóság kiadásait az idei szintet megtartva vagy annál alacsonyabban határozták meg a jövő évre, míg az MTVA büdzséjét a jelenlegi folyamatok, valamint a piaci viszonyok alapján állították össze.

Beszámolt arról is, hogy a pályáztatandó új frekvenciákból több mint 6 milliárd forintos bevétellel számol jövőre a hatóság.

A testület 17 támogató és 7 ellenszavazattal határozott arról, hogy az előterjesztést benyújtja a parlamentnek.

A dokumentumból kiderül, hogy az MTVA költségvetéséből 2,7 milliárd forint fordítódik támogatásokra, több mint 230 millió forint pedig a Közszolgálati Közalapítványhoz kerül.

Az Alap médiaszolgáltatás-támogatási és vagyonkezelési tevékenységének kiadásaira 59,2 milliárd forint szerepel az előterjesztésben, a Közszolgálati Kulturális Non-profit Kft.-re több mint 900 millió, a Digitalizációs Műhelyre mintegy 300 millió forint. A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány 55 millió forintból gazdálkodhat, az MTVA kamatfizetési kötelezettsége pedig 4,9 milliárd forintot tesz ki.

Az NMHH személyi juttatásokra és járulékokra 8 milliárd forintot fordít, dologi kiadásokra 4,8 milliárdot. A médiatanács személyi juttatásai a járulékokkal több mint 100 millió forintos kerettel szerepelnek a dokumentumban.

Idén az NMHH 35 milliárd forintból, míg a médiatanács 126 millió forintból, és 4,5 milliárd forintos költségvetésen kívüli keretből gazdálkodhat. Az MTVA 2013-as büdzséje 78,3 milliárd forint. A Magyar Televízió, a Duna TV és a Magyar Rádió 570 millió forintos költségvetéssel, míg a Magyar Távirati Iroda 700 millió forintból gazdálkodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Magyarország erőteljesen támogatja Szerbia uniós integrációját

Magyarország erőteljesen támogatja Szerbia EU-integrációját, "déli szomszédunk pedig hálás ezért… Tovább olvasom