Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A Kodály-év méltó zárása

Ilyen komoly Kodály-repertoárral még soha nem állt ki színpadra kórus a megyeszékhelyen. Méltó módon zárják a Kodály-évet a győriek. December 22-én 18 órától a győri Richter Terembe beköltözik Kodály szellemisége. A Győri Liszt Ferenc Kórus ünnepi hangversenye olyan repertoárt sorakoztatott fel a nagy zeneszerző műveiből, amelyet így, egyszerre még soha nem hallhatott a közönség.


A mester születésének 120., halálának 35. évfordulója megihlette a tagokat és már hónapok óta erre a fellépésre készülnek. Az esemény rangját csak növeli, hogy közreműködik majd Jászberényi Lilian zongorán, Kőszegi N. József énekesként, valamint Ney Andrea vezetésével a Kodály Zoltán Általános Iskola kórusa is. Örömmel vállalta a felkérést a közreműködésre a Győri Filharmonikus Zenekar és Gulyás Dénes is, Balogh Eszter és Medveczky Ádám vezényletével.
A szervezőktől megtudtuk, hogy a Nagyszalontai köszöntő, a Székely keserves, a Fölszállott a páva éppen úgy szerepel majd a műsoron, mint az Adventi ének és a nagyon várt Psalmus Hungaricus, amelyben a zsoltáros Gulyás Dénes Kossuth-díjas énekes lesz.

Az esemény műsorfüzetének elkészítésében nagy szerepet vállalt a D-Plaza Kft. Mint emlékezetes, ez a vállalkozás nyerte meg az év kisvállalkozása kategóriában a Kisalföldi Presztízs Díjat. A társaság nem csupán eredményeivel, de – mint a Kodály-hangverseny segítése is mutatja – közéleti szerepvállalásával is rászolgált a figyelemre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boltokba kerül a Lindows operációs rendszer

Nemsokára az üzletek polcaira kerül a Microsoft Windows operációs rendszerét… Tovább olvasom