Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A kistérségi rendszerről

A kistérségi rendszert fejleszteni kell, ebben egyetértés van a kormány és az önkormányzati érdekszövetségek között – hangsúlyozta Lamperth Mónika kedden mqhelybeszélgetésen. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter rámutatott, hogy a közigazgatási rendszer reformjának a közepén tartunk, eddig létrejött 168 kistérségi társulás, valamint létrejöttek regionális államigazgatási intézmények. Elmondta, hogy bár egyetértés van a kistérségi rendszer továbbfejlesztésének szükségességében, a módszerről még vitatkoznak. Kiemelte, a kormánynak eltökélt szándéka, hogy érdemi lépéseket tesz a hátrányos helyzetq térségek felzárkóztatása érdekében, és érdemi lépéseket tesz azért, hogy a kistelepüléseken élők jobb szolgáltatásokhoz juthassanak.

„ A kistérségi társulások részben Patyomkin-társulások” – mondta Kovács Zoltán fideszes parlamenti képviselő Lamperth Mónika szavaira rea-

gálva. Mint fogalmazott, az önkormányzatok nem elsődlegesen szakmai alapon, hanem anyagi megfontolásból álltak össze, mivel így financiálisan több pénzhez jutnak a kistérségi társulásban. Az ellenzéki politikus szerint: „amennyiben a központi költségvetési támogatás közvetlenül jutna el az érintett önkormányzatokhoz, ezzel a többlettel, akkor nagy valószínqséggel jelentős számban kevesebb lenne a többcélú kistérségi társulás”. A fideszes politikus úgy fogalmazott: „Ma káosz van az államigazgatásban, a különböző politikai lobbiknak engedve kerülnek ide-oda regionális központok.” (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános nyílt nap

Győr. A Tulipános Általános Iskola (Rónay J. u. 4.) ma reggel 8 órától 10 óráig nyílt napot… Tovább olvasom