Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

A kis Dani napokon belül családra találhat

Folytatás az 1. oldalról.

Az érdeklődő telefonhívásokkal egy időben a győri polgármester is meglátogatta a babát a kórházban, neki a város nevében képletesen 60 ezer forintot vitt, amivel kiegészítik a babakötvénnyel járó 40 ezer forintját. (Borkai Zsolt ezt követően köszöntötte a január 1-jén született három győri kisbabát és anyukáját is.)
Dani – legalábbis most még ez a neve – örökbefogadási eljárását eközben már megkezdték. Rétiné dr. Böhm Éva hivatalvezető a Kisalföldnek a várható fejleményekről elmondta: a kisfiú esetében (a nyilvánosság miatt) minden bizonnyal megváltoztatják a kereszt- és vezetéknevét is.
Egyelőre csak fiktív nevet kap, amivel anyakönyvezik. Majd gyámot rendelnek ki mellé, s már keresik azt a családot, aki az újszülött babát örökbe fogadja.
Csak az jöhet szóba, akit korábban alkalmassá nyilvánítottak: a gyámügyi listán csaknem százan vannak ilyenek. Van tehát kikből válogatni, s az is nyilvánvaló, hogy Daninak nagyon hamar találnak szülőt. Dr. Böhm Éva szerint akár néhány napon belül már egy család ölelheti magához a kisfiút.
A szakszolgálat javaslatára fog dönteni a gyámügy a szülők személyéről: számítani fog, mennyi ideje várnak, de az is, hány évesek, s alkalmasak-e egy újszülött felnevelésére. Folyamatos ellenőrzés mellett harminc nap múlva örökbe fogadhatják a kisfiút, aki már egy harmadik névvel új és boldog életet kezdhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe a tél, kevesebbet fűtünk

A meleg ősz jól jött a lakosságnak, de rosszat tett a tüzépeknek, mert a megszokott második roham nem indult meg decemberben. A kereskedők ebben a hónapban bíznak, jóllehet, ekkor a legtöbben kénytelenek legalább tíz százalékkal emelni az árakon. A cseh és lengyel kitermelők szerint az emelés mértéke így is elmarad nálunk a gáz áráétól. Tovább olvasom