Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

A kihívásokkal teli környezetben pozitív eredményt a Citibank

A Citibank Magyarország a 2010-es évet is pozitív eredménnyel zárta a kihívásokkal teli gazdasági környezetben.


A teljesítmény kiegyensúlyozott volt minden üzletágban, és 2011-re kedvezőek a kilátások a lakossági banki, valamint a kkv- és a nagyvállalati üzletágakban egyaránt.

A bank vezetősége 2010-ben is fokozott figyelmet fordított a hitelezési veszteségek és kockázatok hatékony kezelésére minden üzletágban, miközben megőrizték az erős likviditást.

A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe adózott eredménye 10,45 milliárd forint volt 2010-ben, amely tartalmazza a banki különadót. Ez az eredmény 1,64 százalékos eszközarányos nyereséget (ROA) jelentett fióktelepi szinten, a 628,60 milliárd forint mérlegfőösszeg alapján számolva.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: "Sikerrel vezettük át a bankot az igen komoly kihívásokkal teli 2010-es éven. Pozitív eredményeket értünk el, és jó lehetőségeket teremtettünk 2011-re.

2011-ben ünnepeljük magyarországi fennállásunk 25. évfordulóját, és szeretnénk megköszönni az ügyfeleink töretlen bizalmát, amely lehetővé tette számunkra a sikert az elmúlt negyed évszázadban."

"Büszkék vagyunk arra a sok kiemelkedő eredményre és innovációra, amelyet ügyfeleink és a magyar közösség érdekeit szolgálva értünk el, illetve valósítottunk meg magyarországi működésünk 25 éve alatt.

Arra is büszkék vagyunk, hogy kulcsszereplőként támogattuk Magyarország gazdasági fejlődését és modernizációját az elmúlt negyed évszázad alatt, miközben aktívan segítettük a magyarországi társadalmi közösségeket. Ez iránti elkötelezettségünket továbbra is vállaljuk.

A Citibanknál páratlan globális hálózatunkat és szakértelmünket kínáljuk ügyfeleinknek Magyarországon, hiszen egyetlen versenytársunk sem rendelkezik a Citiéhez hasonló világszintű fizikai jelenléttel és méretekkel. Ügyfeleink számára így a világ összes tájáról a legjobb termékekhez, szolgáltatásokhoz és banki innovációs megoldásokhoz tudunk hozzáférést biztosítani" – tette hozzá Sianturi úr.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán-Farkas-megállapodás: 2015-ig százezer munkanélküli roma kap munkát

Legalább százezer munkanélküli romát vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra - állapodott meg Orbán… Tovább olvasom