Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

A két cég újra megkezdte a tárgyalásokat, hogy küzdjenek a Google ellen A Microsoft megvenné a Yahoo-t?

Befejeződtek a tárgyalások arról, hogy az amerikai Microsoft megvenné a Yahoo ugyancsak amerikai internetes vállalkozást – a hét végén a Wall Street Journal címq amerikai üzleti lap ezt egy, az állítólagos tárgyalásokhoz igen közeli forrásra hivatkozva közölte.
Mindenesetre még pénteken a Yahoo részvényei a Wall Streeten erős 10 százalékkal drágultak annak az aznapi híresztelésnek a hatására, hogy a cégbekebelezésről folynak az egyezkedések. A két érintett vállalat mindazonáltal semmit nem közölt ezekről és számos elemző véleménye is az volt, hogy nem könnyen egymáshoz „passzítható” vállalatokról van szó, a Microsoft részben már sikerrel tevékenykedik a Yahoo által birtokolt területeken is. Azt azonban elképzelhetőnek tartják, hogy az online hirdetési vagy netes keresési piacon valamilyen megállapodást hoznak össze. De ezeken a területen sem érnek fel a Google lehetőségeihez, legfeljebb szívesen versenyeznének vele.
Pénteken írta a sajtó, hogy a Microsoft Corp. lépéseket tett a Yahoo Inc. megszerzéséért, a két cég újra megkezdte a tárgyalásokat, hogy összehozzanak „valamit” a rendkívül gyorsan növekvő Google Inc. ellenében.
A két vállalat évek óta folytat informális megbe-

széléseket, most azonban ennél többről van szó.
A Microsoft már hónapokkal ezelőtt ajánlatot tett, ám a Yahoo visszautasította; az 50 milliárd dollárosnak nevezett ügyletről így folytatódnak a megbeszélések.
A Wall Street Journal arról írt, hogy a két érdekelt cég a tárgyalások kezdeti szakaszában tart az egyesülésről vagy valamiféle összekapcsolódásról. Értékelése szerint a tárgyalások a Google erejét jelzik; az üzlet révén a Microsoft sokkal könnyebben érné el a hirdetőket online üzletágához.
A Google múlt hónapban vette meg 3,1 milliárd dollárért a

DoubleClick Inc.-et, gyorsítva nyomulását a grafikus hirdetési piacon; az üzletben a Google a Microsoftot és a Yahoo-t gyqrte le. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interjú Nádas Péter íróval

Belátható időn belül akár újabb magyar író is megkaphatja a Nobel-díjat. Esterházy Péter mellett… Tovább olvasom