Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

A késedelmi pótlékot kockáztatják

Késedelmi pótlék felszámítását kockáztatja, aki még mindig az adóhatósághoz fizeti be a helyi iparűzési adót (hipa), mivel a hipával kapcsolatos feladatok június 29-vel visszakerültek az önkormányzatokhoz.

Bár a helyi iparűzési adóval kapcsolatos adószámlára az állami adóhatóság legkésőbb június 28-i terhelési dátummal fogadhatott el befizetéseket, továbbra is érkeznek befizetések ide – derül ki az APEH honlapján közzétett tájékoztatóból. 

A 2010. szeptember 15-én esedékes iparűzési adóelőleget szintén az önkormányzati adóhatósághoz kell befizetni.
A június 29. után átutalt, postára adott megbízások alapján beérkező befizetéseket az APEH haladéktalanul visszautalja a befizető számára. Ha pedig az adózó június 29-től nem fizeti meg az adóját vagy egyéb, az iparűzési adóval kapcsolatos kötelezettségét, az önkormányzati adóhatóság késedelmi pótlékot számít(hat) fel, sőt, ellenőrzési eljárás során adóhiányt is megállapít(hat) – figyelmeztet az APEH. A 2010. szeptember 15-én esedékes iparűzési adóelőleget szintén az önkormányzati adóhatósághoz kell befizetni.

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2010. július 29. 11:20
    „Az 1.hsz. felháborodásával egyetértek, habár itt most az APEH a tirpák, hiszen őhozzájuk érkezett be a pénz, és ők nem képesek az továbbutalni.
    De az igazi tirpák az a jogalkotó, aki kétévente változtatgatja a szabályokat, és győzd követni, hogy ÉPP MOST hová, mit kéne beadni, befizetni.
    Szerintem a korrektség minimuma lenne, hogy legalább idén év végéig ne szedjenek késedelmi pótlékot, ha az ügyfél igazolja, hogy időben elküldte a téves helyre (az APEH-hoz) a pénzt, tehát jóhiszeműen járt el.”
  • 1. igazszó 2010. július 28. 15:12
    „Megint csak a megfélemlítés a lényeg ebben a bürokratikus intézkedésben! Miért nemlehet egyből a célállomásnak utalni tovább, miért nemlehet emberi módon segítve gondolkodni, és intézkedni????? Egy kis kamat azért jól jön, mig ott pihen a pénz! Megint csak a büntetés, mikor a jószándék megvan az emberekben a tarozás fizetésére. Nagyon elegük van az embereknek az önkormányzatból, és az ottani nagy "segítőbartát" ügyintézőkből, vezetőkből!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágyban dohányzott egy nő Miskolcon, emiatt vesztette életét

Feltehetően ágyban dohányzott az a 75 éves nő, akihez a tűzoltókat riasztották szerdára virradóra,… Tovább olvasom