Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

A KDNP megmondja: reformra szorul az Európai Unió

A kisebbik kormánypárt szerint az egész Európai Unió radikális reformra szorul.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt javasolja, hogy az Európai Parlament jogi és igazságügyi bizottsága kezdeményezzen lépéseket Viviane Reding Magyarországot érintő kijelentéseivel összefüggésben. A kisebbik kormánypárt szerint az egész Európai Unió radikális reformra szorul. Ezt Pálffy István frakciószóvivő mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kedden a Magyar Nemzet arról írt, hogy Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke az Angliában zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Magyarországról szólva arról biztosította az egybegyűlteket: "mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat."

Pálffy István értékelése szerint: ez súlyos, nyílt támadás a kormány, a legitim magyar parlament és általában a demokrácia egésze ellen.

A szóvivő kiemelte: átléptek egy határt, ami tűrhetetlen, ráadásul a hírek szerint ezt egy olyan uniós tisztviselő követte el, aki az alapvető jogok tiszteletben tartásáért is felel. Hozzátette: az Európa Tanácsban szintén felhívják majd a figyelmet a történtekre.

Kitért arra is, hogy véleményük szerint azért a válságért, ami Európában van, a jelenlegi európai vezetés a felelős, és politikailag bebizonyosodott, hogy az európai intézmények egyoldalúan járnak el, amikor Magyarországról van szó. Társadalmilag nem élvez támogatást az unió, a bizottság tagjait "soha senki nem választotta meg". Pálffy István hozzátette: ez az unió nem az, amit a kereszténydemokrata alapítók megfogalmaztak, ezért az unió radikális reformra szorul, "ez így nem mehet tovább". Ehhez szövetségeseket fognak keresni a néppárt tagjai, tagszervezetein keresztül, és az euroszkeptikusok között is - jelezte a szóvivő, hozzátéve: ők a nemzetek Európájában hisznek.

Harrach Péter frakcióvezető úgy fogalmazott: "szeretjük az Európai Uniót, szükségesnek tartjuk, viszont megvédjük a hagyományos európai értékeket és vissza kívánjuk állítani az unió megtépázott hitelességét.

A biztos fellépéséről azt mondta, ez nem csak egy szuverén ország elleni támadás, hanem az európai értékek súlyos megsértése, ami nem maradhat következmények nélkül.

Olvasóink írták

 • 7. Demalgon 2013. június 21. 12:31
  „Az emberi hülyeség mindig magát tartja okosnak, mert a hülyeség olyan dolog, aminél egy béget a többi folytatja. Ennek szemléltetésére élő példa az előttem lévő kommentelő. Hiányosságai megerősítenek egy régóta ismert tényt: aki hibás az problémás is.”
 • 6. Valaki 2013. június 20. 18:37
  „reding ék magyarított hangja: debike. :))
  Bár értelmeset még nem csikart ki magából.”
 • 5. Demalgon 2013. június 20. 08:33
  „Vagy épp az a baj egyes hegyi trolloknak, hogy nem az ő szent vezérük van hatalmon. Az ostobák mindig kiabálnak ...

  Rossz a rendszer, mert nem tudsz úgy állni egy közösséghez waffenstürzmeister, mint az indiai idetelepült őslakosok, akikkel gondolkodásmódban kezdesz egyre inkább párhuzammá válni? Bár érdekes egyveleg vagy a régi árja-elmélet és a füstös elméletek között. Élő példa arra, amikor mixelődnek a nemzeti tagok. Nem ok nélkül nevezik sokan az ilyenek miatt az országot cigánynemzetnek. Sajnos.”
 • 4. rommel2 2013. június 19. 20:39
  „AZ UNIÓT POLITIKAILAG ÚJRA KELL ÉPITENI ...............................................
  MERT ALAPJAIBAN ROSSZ A RENDSZER ........................................................”
 • 3. Valaki 2013. június 19. 16:02
  „Antantból ül az egész bagázs. Le velük! :)))
  Jót még nem tettek Európának.”
 • 2. Demalgon 2013. június 18. 17:38
  „Papok, csak a baj van velük”
 • 1. pozdorja 2013. június 18. 16:58
  „Szerintem van mit sepregetni a saját porta előtt is kedves KDNP szóvivők. Magyarországon is reformra szorul egy-két olyan kevésbé fontos terület mint az egészségügy, oktatás, államigazgatás, honvédelem, nyugdíj rendszer...
  Sorolhatnám még, de lusta vagyok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész az egészségügyi béremelés tervezete

A tervezet felsorolja, hogy az egészségügyi törvényben összefoglalóan szereplő munkakörökbe kik… Tovább olvasom