Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

A KDNP is csatlakozik az emberi méltóságról szóló kezdeményezéshez

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kiáll az emberi méltóság védelme mellett és csatlakozik a volt legfelsőbb bírósági elnök témában kezdeményezett felhívásához.

A KDNP az alapítása óta eltelt több mint hat évtizedben mindig kiállt az emberi méltóság védelme érdekében. Politikusai keresztény, keresztyén elkötelezettségükből fakadóan, a diktatúrák általi meghurcoltatást is vállalva cselekedtek a sértő megnyilvánulások ellen - írta állásfoglalásában a képviselő. Hozzátette: a kereszténydemokraták ma is elutasítanak minden, az egyenlő emberi méltóság elvét sértő megnyilatkozást.

A KDNP ezért csatlakozik a Lomnici Zoltán, volt legfelsőbb bírósági elnök kezdeményezte - a történelmi egyházak vezetői által is támogatott - felhíváshoz. Lomnici Zoltán kedden tette közzé azt a dokumentumot, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a társadalomban összefogásra van szükség a kirekesztő, az emberi méltóságot sértő szövegek megjelenésével szemben. Ide tartozik például minden rasszista kijelentés, amely sérti a zsidó, a roma emberek méltóságát, vagy a keresztények hitbeli meggyőződését - közölte.

A nyilatkozatban többek között az áll: "a felhíváshoz csatlakozó személyek az általuk képviselt szervezetek nevében is elkötelezik magukat az emberi jogok, az egyenlő méltóság védelme mellett, és visszautasítanak minden olyan sértő megnyilvánulást, mely más személyek vagy csoportok ellen irányul, azok vallási vagy nemzeti és etnikai hovatartozása miatt".

Az állásfoglalást aláírta mind a négy történelmi egyház képviselője, s még aznap Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke közölte: a Fidesz elnöksége felhatalmazta őt a nyilatkozatnak az aláírására, így szervezetük csatlakozik ahhoz.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2009. november 19. 21:39
  „Miért törölték az írásomat? Nem tetszik a valóság?
  Pont Lomnici mondja, hogy a társadalomban összefogásra van szükség az emberi méltóság megvédésére?
  Akkor miért nem ellenkezik,vagy kritizálja meg az olyan törvényeket amellyel megfosszák az embereket a Tábla és a Legfelsőbb Birósság állásfoglalásától ügyükben, ha nem visznek tolmácsként ügyvédet a peres felek?
  Talán nem értenek hozzá és azt hiszik hogy sértő e z írás?
  Nem is beszélve arról, hogy az efféle törvén engedélyt ad a fehérgalléros bűnözés gátlástalanságára!”
 • 3. jánosi 2009. november 18. 22:35
  „meir
  akkor most csatlakoztál a felhíváshoz ?”
 • 2. janika 2009. november 18. 21:00
  „Pont Lomnici dumál az emberi méltóság megalázásáról? Akkor miért nem ellenezték azt a törvényt, hogy ügyvéd nélkül ki kell rúgni a magyar állampolgárokat a Tábla és a Legfelsőbb Bírói határozatai elől? Pontosan ez ..... alázza és fossza meg jogaitól meg az embereket e törvény segítségével!”
 • 1. meir 2009. november 18. 19:16
  „A Magam reszerol a Keresztenyek hitbeli Meggyozodeset nem all es nem allt szandekomban vitatni sosem!!!
  miert is tennem,mikor a keresztenyek a Judaizmusbol valtak le!!! Koztudott hiszen hogy Jezus is Zsido!!!!!!
  viszont az orokos bunbakkenti beallitasat a zsidosagnak nem tudom elturni,azok utan amin kenytelen voltam
  vegig menni egy beteg agyament eszme jovoltabol!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezártak egy pápai általános iskolát

Bezárták szerdán Pápán a Szent István Katolikus Általános Iskolát, mivel három gyermeknél is… Tovább olvasom