Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A KDNP hit- és erkölcstan könyvet ajánl fel Vadai Ágnesnek

A kisebbik kormánypárt készséggel felajánl Vadai Ágnes számára egy hit- vagy erkölcstan könyvet.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) arra hívta fel a Demokratikus Koalíció (DK)figyelmét, hogy több lehetőség közül képtelenség úgy választani, hogy a választás eredménye valahol ne legyen nyilvántartva. A kisebbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: készséggel felajánlanak Vadai Ágnes számára egy hit- vagy erkölcstan könyvet, de hogy melyiket válaszotta, titokban tartják.

Vadai Ágnes a DK-hoz tartozó független országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján a világnézetileg semleges oktatás követelményével ellentétesnek nevezte, hogy jövő szeptembertől az állami iskolákban bevezetik a kötelező hit- és erkölcstanoktatást. Véleménye szerint ez a családok vallási hovatartozásának "listázására" ad lehetőséget, mert a szülőknek nyilatkozniuk kell, a kettő közül melyik oktatást választják gyermekeiknek.

A KDNP közleményében úgy reagált, hogy az elmúlt időszak jobbikos "listázási botránya" nyomán a Gyurcsány Ferenc vezette formáció is azonnal a közbeszédbe jól "beleégett" listázást vizionálja.

A KDNP szeretné felhívni a parlamenti frakcióval nem rendelkező, "ám annál hangosabb politikai alakzat tagjait", hogy több lehetőség közül képtelenség úgy választani, hogy ezen választás eredménye valahol ne legyen nyilvántartva - írták. Ha valaki előfizet egy újságra, akkor nyilvántartják, hogy melyik lapot szeretné, s melyiket nem, mégsem kiált senki jogorvoslatért ez ügyben - szemléltették.

A kisebbik kormánypárt szerint a DK-nak az erkölcstan bevezetését támadó kirohanásai mutatják a legfényesebben: éppen az eljátszott felháborodást hangoztató politikusaiknak lenne ezen ismeretekre a legnagyobb szükségük. Amennyiben kívánja, készséggel felajánlanak az ügyben megszólaló Vadai Ágnes számára egy hit- vagy erkölcstan könyvet – de hogy végül melyiket fogadja el a KDNP-től, azt szigorúan titokban tartják majd - ígérték a közleményben.

Olvasóink írták

 • 3. rommel2 2012. december 06. 21:02
  „MINEK A COCIKNAK ERKÖLCSTAN ???
  EDDIG SE LOPTAK .......................
  ANNYIT ...................................”
 • 2. Köszörűs 2012. december 06. 09:04
  „Erkölcstan könyvet osztogatnak, miközben erkölcstelenül elhazudják a Vadai által készített Grippen-jelentést!”
 • 1. Eva- 2012. december 05. 18:53
  „a Zsolna-is rendszerben dolgozó 12 évfolyamos iskolák már legalább 20 éve tanították az etika tantárgyat

  a kdnp nem a spanyolviaszt találta fel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amint lehetősége lesz rá, az MSZP felülvizsgálja a földbérleti pályázatokat

Amint arra lehetősége lesz, az MSZP felülvizsgálja azokat a földbérleti pályázatokat, amelyek nem… Tovább olvasom