Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A kárhozat útja (Road to perdition)

Minden apa hős a fia szemében. Michael Sullivan tisztességes polgár és jó családapa; de fia egy nap rájön, hogy napközben bérgyilkosként dolgozik...
rendező
: Sam Mendes
forgatókönyvíró: Max Allan Collins, David Self
operatőr: Conrad L. Hall
jelmeztervező: Albert Wolsky
zene: Thomas Newman
producer: Richard D. Zanuck
díszlet: Richard L. Johnson
látványtervező: Dennis Gassner
vágó: Jill Bilcock

szereplő(k):
Tom Hanks (Michael Sullivan)
Paul Newman (John Looney)
Jude Law (Maguire)
Jennifer Jason Leigh (Annie Sullivan)
Anthony LaPaglia (Al Capone)
Daniel Craig (Connor Looney)
Stanley Tucci (Frank Nitti)
Liam Aiken (Peter Sullivan)

A film sztorija

Minden apa hős a fia szemében. Michael Sullivan (Tom Hanks) tisztességes polgár és jó családapa; de fia egy nap rájön, hogy napközben bérgyilkosként dolgozik. Hamarosan a Rooney-banda is felfedezi, hogy a fiú többet tud a kelleténél. Sullivan eddig gondosan igyekezett elválasztani otthonát és munkáját, ám most a két világ között leomlanak a határok. Bérgyilkosok indulnak apa és fia után, ők azonban nem adják meg magukat könnyen.

Menekülnek és a visszavágása készülnek. Segítségül hívják Al Capone egyik emberét, de attól sem ijednek meg, amikor ő sem áll a pártjukra. Minden és mindenki ellenük fordul. És a nyomukba ered Maguire (Jude Law), a gyilkos, aki mindig lefotózza áldozatait...

Kritikák

James Berardinelli (ReelViews)

"Tom Hanks, mint egy hidegvérű bérgyilkos? Mondd, hogy nem igaz, Forrest!

Igazán jelentős karrierje során - amely már jócskán a harmadik évtizede ível - Hanks játszott transzvesztitát, egy sellő által megbabonázott férfit, egy női baseball-csapat edzőjét, gyereket felnőtt testben, bolond katonát, AIDS beteget. Ezek és még a közel félszáz TV show és film mellett még várt rá az igazi kihívás: a velejéig gonosz és rossz szerepe. Egészen közel is kerül ehhez "A kárhozat útja"-ban. A főszereplő, Michael Sullivan bérgyilkos ugyan, mégis van lelkiismerete és lelke, szereti a családját, és nem azért öl, mert szereti, hanem mert ez a munkája. Röviden, Sullivan egy szimpatikusan ábrázolt figura. A forgatókönyv pozitív felhangja és Hanks önmagában is kedvelt személyisége emeli a főszereplőt a gonoszok közül a hibás emberek közé."

A teljes cikk

Neil Smith (BBC)

"Max Allan Collins grafikus novelláján alapulva a "Kárhozat útja" egy hatásos, rendkívül találó hangulatú bűnügyi thriller, a "Keresztapa"-stílust ötvözve némi filozofikus felhanggal az emberi természetről, a jó és rossz harcáról és nem utolsó sorban az apa-fiú kapcsolatról.

A kárhozat a pokol szinonímája, és Conrad L Hall operatőr munkája folytán a film nemis szűkölködik vészterhes sötét, végzetet szimbolizáló képekben."

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb külföldi vesz ingatlant

A külföldiek harmadannyi ingatlant vettek tavaly a megyében, mint a rendszerváltást követő… Tovább olvasom