Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

A kamarákat is felkészíti a váltásra az adóhivatal

A vállalkozások és a különböző szervezetek számára 2007-től kötelező elektronikus adóbevallásról tájékoztatta az APEH megyei szervezete tegnap a szakmai és érdek-képviseleti kamarákat. A megjelentek azt kérték: az adóhatóság készítsen olyan kiadványt, ami megkönnyíti az ügymenetet.
Legkésőbb jövőre már minden vállalkozás és vállalkozási tevékenységet nem végző szervezet is az elektronikus Ügyfélkapu segítségével, interneten keresztül, papírmentesen kell hogy eljuttassa a hatósághoz adóbevallását. Ez megyénkben körülbelül ötvenezer adózót érint. A felkészítés érdekében kezdeményezett konzultációt az APEH a szakmai és érdek-képviseleti szervezetekkel. A tegnapi tanácskozásra harmincan jöttek el a negyven meghívottból – tudatta Horváth Szabolcs, a megyei adóhivatal tájékoztatási vezetője. Az érdek-képviseleti szervezetek mellett az okmányiroda képviselői is jelen voltak, mivel az elektronikus úton adózók még idén kötelesek regisztráltatni magukat.
A jelenlévők azt kérték, hogy az adóhivatal készítsen olyan kiadványt, ami a váltást megkönnyíti, s tájékoztat például a bevalláshoz szükséges számítógépes programokról, operációs rendszerekről. Horváth Szabolcs elmondta: az adóhivatal kész az ehhez hasonló együttműködésre, például arra is, hogy a szervezeteknek segítséget nyújtson a tagok felkészítésében. Az elektronikus adózásról többek között a www.apeh.hu című honlapon olvashatnak az érdeklődők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svédország legyőzte Paraguayt

Svédország nagy nehézségek árán legyőzte Paraguay együttesét a Világbajnokság B-csoportjában. Tovább olvasom