Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

A Kalózok Királya apaszerepben

Évekkel ezelőtt a Kalózok című filmben bukkant fel először a mozivásznon. Azóta meghódította a nemzetközi művészvilágot Alföldi Róbert koreográfusaként, és körbeúszta a világot Némó nyomában, mint aggódó apuka hal. Két éve oltár elé vezette szerelmét, Haumann Péter lányát, az ugyancsak színész Petrát, 8 hónapja pedig maga vágta el a köldökzsinórt első gyermeke, Rozi születésekor.
Király Attila a szegedi színház Szentivánéji álom című előadásában. Fotó: Király Attila honlapjáról
Évekkel ezelőtt a Kalózok című filmben bukkant fel először a mozivásznon. Azóta meghódította a nemzetközi művészvilágot Alföldi Róbert koreográfusaként, és körbeúszta a világot Némó nyomában, mint aggódó apuka hal. Két éve oltár elé vezette szerelmét, Haumann Péter lányát, az ugyancsak színész Petrát, 8 hónapja pedig maga vágta el a köldökzsinórt első gyermeke, Rozi születésekor. Most ismét hajóra száll, és kalózruhát ölt, hogy Johnny Depp magyar hangjaként megkeresse a Karib-tenger legfantasztikusabb kincsét. Ő A Kalózok Királya: Király Attila.

– Egyre többfelé evez a szakmában. Van ideje hazajárni Szegedre?
– Sajnos elég ritkán, pedig imádok a szülővárosomban lenni, de egész évben folyamatosan dolgozom, és nagyon kevés a szabadidőm. Most viszont itt tudtunk tölteni a feleségemmel és a kislányommal egy hetet, és ez nagyon jó volt. Merthogy nekem van ám egy 8 hónapos kis tündérem, aki a nagyszülők kedvence lett.

Kettővel több

– Nem is akármilyen famíliába csöppent a kislány. Édesanyja azt mondta, hogy a családjában pont kettővel több színész van, mint kellene. Ekkor még csak önre, és édesapjára, Király Leventére, a Szegedi Nemzeti Színház kiválóságára gondolt. De most bővült a létszám.
– Igen, jócskán. A feleségem, Haumann Petra, és a sógorom, Haumann Máté is színészek. Egyedül Petra bátyját kímélte meg a sors ettől a pályától. Az édesapámat, és az apósomat még Kossuth-díjjal is jutalmazták színészi munkájukért.

Némó nyomában

– Azt beszélik, hogy Haumann művész úr amolyan igazi lekváros nagypapa lett, mindent megtesz a pici lány kedvéért. Igaz ez?

– Szó szerint. Az apósom jelenleg átment főállású nagypapává. Amennyire jó apósom volt az elmúlt pár évben, most annál még sokkal jobb nagypapa. A gyerek is nagyon bírja őt, és közel is lakunk egymáshoz Budapesten, ezért jó párszor rájuk tudjuk bízni Rozit.

– Király Attila hangját a kicsik elsősorban a Némó nyomában című mozifilm apuka-hal, Pizsi szerepében hallhatták pár éve. Olyan elkeseredetten kereste elveszett hal-gyermekét, hogy sok mozinézőnek könnyet csalt a szemébe.

– Tényleg? Pedig akkor maximum még csak a kutyámra tudtam gondolni, mint gyermekemre, aki azóta is hű társam. A Pizsi hal amúgy egy nagyon jó szerep volt, ráadásul akkor már évek óta nem szinkronizáltam, mert az ember vidéki színészként a szinkron közelébe sem jut.

Depp hangja

– Nemrég hajóra szállt Johnny Depp magyar hangjaként is. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb filmjének legkülönösebb figurájához adta a hangját, a Karib-tenger kalózaiban.
– Nem tudom, hogy valóban sikerült- e visszaadnom azt a figurát, a lökött Jack Sparow kapitány, akit Johnny Depp formált. Őszintén szólva annak ellenére, hogy szinkronizálás közben milliószor láttam, mégis megnéztem a moziban, hogy lássam, nekem mit sikerült alkotnom a hangommal. Úgyhogy elmentünk Petrával, megnéztük, de nem nagyon tudtam odafigyelni arra, amit hangban csináltam, mert úgy elnézegettem a filmet, meg főleg a Johnny Depp-et, ahogy játszik. Amennyiben sikerült jól visszaadnom, akkor az nagyon jó, de nem volt nehéz.

– Ha már a kalózoknál, és a tengernél tartunk: szabadúszó lett. Milyen változást jelent ez az életében?

– Pici bizonytalanságot, és sok-sok munkát. Nem panaszkodhatom, hála istennek nem nagyon van szabad kapacitásom, ami meg van, az Petráé, és Rozié, nomeg a kutyámé...

G.K.T.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom