Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

A józsefvárosi és a kalocsai polgármester is kilépett

A józsefvárosi polgármester is kilépett az SZDSZ-ből. Csécsei Béla a Független Hírügynökségnek azzal indokolta döntését: ami jelenleg a pártban folyik, "az nem szerethető."

Csécsei Béla szerdán lépett ki a pártból, ám döntését pénteken hozta nyilvánosságra. A politikus az SZDSZ Országos Tanácsának is tagja volt. Csécsei Béla ezután független polgármesterként dolgozik tovább Budapest VIII. kerületében.Az SZDSZ kalocsai szervezetének tagjai is kiléptek a pártból, köztük a város polgármestere és alpolgármestere is.

A politikusok függetlenként dolgoznak tovább a képviselő-testületben - mondta a Független Hírügynökségnek Török Gusztáv Andor polgármester.

Olvasóink írták

 • 4. LAZA 2009. július 20. 10:26
  „Ez pedig igy van jól! Az ország lakosságának már nagyon rég óta nincsen szüksége erre a gyülekezetre!
  Mostanára jött el az az idő mikorra már a saját maradék tagságuk is érzékelte a feléjük áradó közutálatot!
  Akadt közöttük valaki aki ezt egy összejövetelükön végre beismerte és elnézést kért a magyar állampolgároktól!Tessék már mondani mi volt az amitől kókáék igy berágtak?
  Az,hogy közülük jött az öszinte kritika a valóságfeltárás amit évek óta mindenki lát és tapasztal.
  Aztán jönnek a reflexiók:Mi lopni? Mi magyartalankodni!Mi a nemzetünknek kárt okozni?
  Tessék feljelentést tenni ha ilyet tapasztalnak majd a mi I(gazságszolgltatásunk kivizsgája
  egyébként ismii ez a rasszista duma ez a Retkes jó ha befogja a száját.Akkor nem tiltakozott a mikor a jó szokásunkhoz hüen sokezer velünk szimpatizálóval egyetemben neki is juttattuk aszázmilliókat!”
 • 3. Reális 2009. július 20. 09:44
  „Majd átmenekülnek a fideszbe,aztán megint kormányon lesznek!Ki van ez találva!”
 • 2. kiko 2009. július 17. 20:50
  „Parázs helyzet az SZDSZ-nél! Mi lesz még?

  "Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, valamint két helyi, SZDSZ-es bizottsági elnök is úgy döntött, kilépnek a Szabad Demokraták Szövetségéből - közölte a polgármester az MTI-vel pénteken. Wittinghoff Tamás, valamint Bíró Gyula és Molnár Gábor önkormányzati bizottsági elnökök azt írták indoklásként: "a párt hosszú ideje tartó sodródása mellett döntésünket alapvetően a július 12-én megválasztott új vezetés politikai mondanivalója, és elfogadhatatlan hangneme váltotta ki, amellyel a továbbiakban nem kívánunk közösséget vállalni."

  Csécsei Béla, Budapest VIII. kerületének polgármestere az MTI-nek röviden annyit mondott kilépésének okáról: "ami van, azt nem lehet szeretni, ezzel sok mindent lehet csinálni csak szeretni nem". Hozzátette, független polgármesterként továbbra is a kerület élén marad.

  Ezzel a fővárosban a szabad demokratáknak egyetlen kerületi polgármesterük sem maradt.

  Megszűnt az SZDSZ kalocsai alapszervezete is, miután annak minden tagja megszüntette tagsági viszonyát a pártban a csütörtökön tartott taggyűlésen. Ez azt is jelenti, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan szabadelvű többségű önkormányzatban együtt maradnak a képviselők és függetlenként dolgoznak tovább - erről Loib László, az volt alapszervezet elnöke tájékoztatta az MTI-t.

  Az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) pénteki ülésén felkérte Kóka János frakcióvezetőt, hogy a párt megosztottságának megszüntetése érdekében mondjon le posztjáról.

  Retkes Attila, a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta: az SZDSZ vasárnap megválasztott ügyvivői testülete (üt) négy határozati javaslatot hozott, amelyek az SZDSZ megújításáról, a következő három hónap feladatairól, a szakpolitikai kabinetek létrehozásáról és a párt egységéről szólnak.

  Ez utóbbi - közlése szerint - arról szól, hogy a párt megosztottságának felszámolása érdekében az ügyvivői testület felkéri Kóka János frakcióvezetőt, hogy mondjon le posztjáról, és jelölje meg azt a személyt, akit a tisztség betöltésére alkalmasnak tart. A testület egyúttal felkérte a pártelnököt, hogy ebben a témában kezdeményezzen tárgyalásokat a frakcióvezetővel.

  Retkes Attila újságírói kérdésre azt mondta, az üt ülésén nem merült fel Kóka Jánossal szemben meghozandó jogi lépés vagy szankció.

  Azzal kapcsolatban, hogy mit szól a pártból való sorozatos kilépésekhez, azt mondta, sajnálja és a kilépőket visszavárják. Hozzátette: volt számos belépés is az elmúlt napokban.

  Arra a kérdésre, hogy mit szól Pető Iván és Magyar Bálint sajtóban megjelent kijelentéseire közölte: nagyra tartja a személyüket, a demokratikus ellenzék idején, illetve a rendszerváltozás utáni parlamentben betöltött szerepüket, de mostani állításaikkal nem kíván foglalkozni, mert az SZDSZ egységének a megteremtése a cél.

  Magyar Bálint a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: "ennek az SZDSZ-nek vége", az új elnök a legvadabb SZDSZ-ellenes vádakat "böfögi vissza".

  A pénteki Népszabadságban közölt interjúban a politikus úgy fogalmazott: már egy ideje világos, hogy az SZDSZ pártként befejezte a működését. Mégis, a volt szocialista országokon belül az SZDSZ az egyetlen olyan párt, amely a demokratikus ellenzék személyi és intézményes folytonosságát húsz éven át fenntartotta - tette hozzá.

  Magyar Bálint véleménye szerint az SZDSZ a szabad, ám parttalan viták színtere volt, és hiába született egy-egy politikai döntés, az nem befolyásolta a viták nyilvánosságát. Ez sokszor azt okozta, hogy az SZDSZ-nek egy kérdésről két véleménye volt, de egyikkel sem értett egyet - fogalmazott.

  Retkes Attila a párt elnöke egy az MTI birtokába jutott e-mail szerint a mellette való kiállást kérte az SZDSZ ügyvivőitől. A melléklet címe szerint a pártból való "kilépésekre reagáló levél" szövege azzal kezdődik, hogy az alulírottak, "az SZDSZ alapítói, Megyei Elnökei, az Országos Ügyvivői Testület és az Országos Tanács tagjai kijelentjük, hogy Retkes Attilának a párt megújulására irányuló törekvéseit támogatjuk".

  Az e-mail kitér arra, hogy az SZDSZ küldöttgyűlése Retkes Attila megválasztásával az általa meghirdetett program sarokpontjait elfogadta, melyekkel az aláírók egyetértenek, az irányt helyesnek és követendőnek tartják.

  Az írás megjegyzi azt is, hogy az aláírók csalódottan olvasták az egykori demokratikus ellenzékiek, SZDSZ-alapítók egy részének hétfői közleményét, amelyet 12 olyan ember tett közzé, akiknek érdemei elévülhetetlenek, ugyanakkor egy ideje már nem politizálnak aktívan, távolról figyelik az SZDSZ működését.

  Az SZDSZ-ből a vasárnapi elnökválasztás óta több alapító is kilépett. Hétfőn a párt több alapítója és támogatója, köztük a demokratikus ellenzék egykori tagjai közös levélben tudatták, hogy kilépnek az SZDSZ-ből. A levelet Ara-Kovács Attila, Fodor Tamás, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Konrád György, Kozák Márton, Lakner Judit, Rajk László, Rajk Judit, Szenthe Antónia és Szira Judit írta alá.

  Kedden Novák Éva Borsod és Jüttner Csaba Szabolcs megyei elnökök mondtak le posztjukról és hagyták el az SZDSZ-t. A párt polgármesterei közül a zuglói önkormányzatot vezető Weinek Leonárd is távozott."
  http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1217506”
 • 1. xo16zy 2009. július 17. 18:46
  „Hogy is van a mondás a hajóról és a patkányokról?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október közepéig előzetesben marad Budaházy György

A bíróság három hónappal meghosszabbította a radikális nézeteiről ismert Budaházy György előzetes… Tovább olvasom