Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A jövőbeni kisajátítás miatt utasították el a kérelmet

A műszaki iroda elutasította az Újteleki utcai Preidl Károly tetőszerkezet-átalakítási kérelmét. Az indok: az utca belső részén kialakítandó sétálóutcához a telekből a későbbiekben leválasztna egy részt a város.
– Nézze ezt a tetőt, ha így marad, rövid időn belül beomlik – mutatta házának tetőszerkezetét az Újteleki utcai Preidl Károly, aki immár fél éve szeretne módosítási engedélyt szerezni a szinte életveszélyes házrész átalakításához. – Ez egy minimum százötven éves ház, a probléma pedig egyre égetőbb. A szemben álló ház teteje már bedőlt, nem szeretném, ha mi is így járnánk, esetleg még szerencsétlenebbül, úgy, hogy valaki éppen alatta tartózkodjon. Fiam összeköltözne a párjával, de arra nincs pénzem, hogy lakást vásároljak neki. A tetőtérben külön lakrész kialakítására azonban lenne, de ezt a lehetőséget az önkormányzat teszi lehetetlenné. Hiába próbálkozunk, nem kapunk engedélyt.
Mint a városházán kiderült, a kérelem elutasításának ahhoz a sétálóutcához van köze, melynek megvalósítását csaknem húsz éve tervezte el a város. – Valamikor a nyolcvanas években vetődött fel a gondolat, hogy az Újteleki utca mögött, a Szög utca felé eső részen gyalogos passzázst nyitnának – mondta el a Kisalföldnek Kuslits Tibor főépítész, aki azt is hozzátette, a terület kisajátítása még nem történt meg. – A kisajátításhoz a telekmegosztás engedélyeztetése szükséges, ehhez pedig az, hogy az ott ingatlannal rendelkezők hozzájáruljanak a későbbi önkormányzati tulajdonba vételhez.
Az Újteleki utca páratlan oldalán, ahol az említett ingatlan is található, csak abban az esetben ad ki építéshez és átalakításhoz engedélyt a műszaki iroda, amennyiben minden telek esetében rendeződnek a telekhatárok. Ennek az a célja, hogy minél előbb leválaszthassák a sétány kialakításához szükséges területet. Amennyiben – vélhetően – hosszú idő után minden lakóval megköttetik a megállapodás, a város kártalanítja az ingatlantulajdonosokat. Addig pedig csak reménykedni lehet, hogy nem omlik be a tető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom