Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

A Jobbik üdvözli a Trianon-emlékülést

A Jobbik "történelmi sikernek" tartja, hogy a házelnök emlékülést kezdeményezett a trianoni szerződés aláírásának kilencvenedik évfordulója alkalmából, de kitart a politikai vitanap megtartásával kapcsolatos indítványa mellett.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy pártja Nemzeti együttműködés a Kárpát-medencében címmel politikai vitanapot kezdeményezett június 4-ére, az Országgyűlés első plenáris ülésén az Orbán Viktor által benyújtott, a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat általános vitája során.

"Akkor Semjén Zsolt azt kiabálta be, hogy a javaslat Robert Fico érdekeit szolgálja, ezzel a KDNP elnöke heves vitát váltott ki" - írta Novák Előd, akinek közlése szerint a politikai vitanap iránti Jobbik-kezdeményezést támogatásáról biztosította az LMP, így már csak 14 képviselő aláírására van szükség.

(Politikai vitanapot a házszabály szerint a kormány vagy a képviselők egyötödének írásbeli indítványára lehet tartani. A jelenlegi Országgyűlésben egyik ellenzéki frakció sem rendelkezik ezzel a mandátumaránnyal. A politikai vitát az Országgyűlés az indítvány benyújtásától számított tizennégy napon túl és huszonnyolc napon belül tartja meg.)

A Jobbik alelnöke szerint "a fokozódó nyomásra reagálva" kezdeményezett Schmitt Pál házelnök egy emlékülést, amelyet a Jobbik "történelmi sikernek tart, különösen annak fényében, hogy 20 éve a Fidesz még demonstratívan kivonult az ülésteremből, amikor a békediktátumra egyperces néma felállással emlékezett az Országgyűlés".
Novák Előd kitér arra is: bár pártja határozati javaslatát, amely a trianoni döntés évfordulójának nemzeti emléknappá nyilvánításáról szólt, a Fidesz egyelőre nem kívánta napirendre tűzni, a Jobbik bízik benne, hogy az indítvány június 4-éig elfogadásra kerülhet. Az ellenzéki politikus közlése szerint emellett "szükséges a méltóságteljes emlékülés után egy eredménnyel járó, konstruktív vita is a határon túli magyarság jövőjéről, ezért a Jobbik nem tágít e kezdeményezésétől sem".

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2010. május 20. 17:29
  „4.Azok a helytelen viselkedésű magyarok akik az 1867-1918 közötti Magyarország matricáját ragasztják az autójukra, megsértve ezzel a horvátok, szlovákok, románok, szerbek, ruszinok érzelemeit. de neked "elihu" ez nem jut eszedbe. Az sem, hogy Oszrák-Magyar Monarchia létezett csupán, önálló Magyarország nem, az előbbinek volt része. A középkorban nem létezett nemzettudat, a király iránti hűség határozta meg az identitást, úgy hogy nem fejeztek volna le, sokkal inkább téged felségárulás címén. Elég a trianonos siránkozásból, vesszen Trianon, de nem úgy ahogy ti gondoljátok. Pokolba az egész Trianon mizériával, amely csak bajt hoz a Hazára. <moderálva> A szlovák és román anyanyelvűek mentesek bizonyos ostobaságoktól, amelyek nemzetünket 50 éven belül kétszer is tönkrevágták, ők győztesek mi vesztesek lettünk. Ha az okokat kipusztítjuk a magyar agyakból mi is győztesek leszünk, de Trianonnal ez nem megy! L....rom az egészet!”
 • 4. elihu 2010. május 20. 13:15
  „pancser! Hát a nicken kívűl azt kell hogy mondjam neked, hogy te egy ...... hazátlan idegen vagy. Idegen vagy a lelkedben, ha a nyelvedben nem is. Egy hazáját és történelmét szerető ember így nem beszélhet. A középkorban az ilyen beszédekért lefejezés járt hazaárulás címmel. "Különben is az elszakított részek lakói el akartak szakadni, sokkal többen mint ahányan maradni akartak. A többség a magyar uralom alóli felsztabadulásnak tekinti azt, amit majd a Parlamentben nemzeti siránkozás fog jellemezni." Ez meg barátocskám akkora nagy marhaság, amekkorát még nem hordott a hátán a föld. Ezt a sületlenséget te honnan a vérből szedted? Néha valami kultúráltabb olvasmány után is nézhetnél mint a bulvár sajtó! Ez most nem a győzike show ám! Ha eltünne a Magyarság, te azt sem bánnád? Majd ha szlovákul meg románul kell majd az adóbevallásodat írni akkor is így fogsz .... koma? ...<moderálva>”
 • 3. pancser 2010. május 19. 19:05
  „Tökéletesen mindegy minek nevezzük, emlékülésnek vagy másnak. Felesleges Trianonról megemlékezeni, meg a mohácsi vészről, is meg az augsburgi vereségről is, Nem a szavak a lényeg, hanem az, hogy elég volt a nemzeti önsajnálatból. Különben is az elszakított részek lakói el akartak szakadni, sokkal többen mint ahányan maradni akartak. A többség a magyar uralom alóli felsztabadulásnak tekinti azt, amit majd a Parlamentben nemzeti siránkozás fog jellemezni. A fene bánja a történelmi Magyarország eltűnését, eltűnt más is a történelem folyamán. Különben is 1526-ban vége lett a történelmi országnak. 1867-ben ugyan helyre akarták allítani, de nem sokáig sikerült. Az emigráns Kossuth bírálta is Deákot, hogy rossz útra vitte a nemzetet. Ha akkor sem volt már igazán realitás az un. nMO. akkor ma már tényleg nem az. Feletjsük el maradjon az egész, nem több mint Levédia Etelköz. Volt egyszer de már nincs. Talán jobb is, nekem nem kéne 15 millió idegen ajkú csak azért, hogy néhány eszement uralkodási vágyát kielégítse. A f.nébe Trianonnal meg az örökös nosztalgiával. Dolgozzunk, gyarapítsuk azt amit a sors nekünk adott, hagyott.”
 • 2. SC 2010. május 19. 17:53
  „"Megünneplhetnénk a mohácsi vészt is, meg akár a világosi fegyverletételt, az augsburgi vereséget is 955-ből."
  Ne haragudj pancser/találó a nick neved :-)/de ünnepelni örömteli,jó dolgokat szoktak!A fenti történések a magyar nemzet szempontjából gyászos fordulatokat hoztak,talán tudod te is...
  Ezekről a történelmi eseményekről megemlékezni szoktunk... Talán igazad van,hogy meg kellene békélni Trianonnal,DE elfelejteni SOHA!
  "Az a nemzet aki nem becsüli a történelmét,nem érdemli a jövőjét."”
 • 1. pancser 2010. május 19. 16:09
  „Én azt szeretném ha a Jobbikot is elcsatolnák Magyarországtól. Még az emlékülés is felesleges. Megünneplhetnénk a mohácsi vészt is, meg akár a világosi fegyverletételt, az augsburgi vereséget is 955-ből. Trianonnal meg meg kell békélni, több okból is. 1.nem akarom nemzetemet állandóan a depresszió és a a sikertetlenség a vereség állapotában tudni. Ez van vegyük tudomásul, alkalmazkodjunk. 2. nincs az az erő amelyik helyreállíthatná a 90 évvel ezelőtti állapotokat.Akkor meg minek hőzöngeni, acsarkodni. 3. Mindenki oda megy ahova akar, ott dolgozik ahol kap munkát, következésképpen semmi hátránya nincse senkinek abból megélhetés szempontjából, hol született.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apad a Bódva Edelényben

Lassan apad a Bódva vízszintje a Borsod megyei Edelényben, ahol szerdára virradóra is több százan… Tovább olvasom