Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

A Jobbik elnökével egyeztettek a taxisok képviselői

Kedden a Parlamentben egyeztetett egymással Metál Zoltán, a múlt heti taxisdemonstrációt szervező Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, Vona Gábor a Jobbik elnöke, Staudt Gábor a párt budapesti elnöke és Szilágyi György országgyűlési képviselő.

Múlt szerdán több mint száz taxis gyűlt össze a fővárosi Hősök terén, majd járműveikkel a Főpolgármesteri Hivatal elé vonultak, ahol petíciót adtak át a fővárosi taxirendszer reformját és a Liszt Ferenc repülőtéri taxidrosztok helyzetének megoldását követelve. A petíció átadását követően csütörtökön meg is kezdődött az egyeztetés a főváros képviselőivel.

A Fővárosi Közgyűlés május 25-i ülésén döntött arról, hogy újabb öt évre szerződést kötnek a Budapest Airporttal (BA) a repülőtéri taxidrosztok üzemeltetéséről. A reptér üzemeltetőjének azonban számos fejlesztést meg kell valósítania, korszerűsítenie kell a közösségi közlekedés utastájékoztató rendszerét, információs pultot és BKV-s jegykiadó automatákat kell üzemeltetnie.

Az OTSZ május 30-án a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, mert szerintük versenyhátrányba hozták a taxisokat, mivel csak a BA Zrt.-vel szerződött társaság, a Főtaxi kapott behajtási engedélyt a reptér érkezési oldalára.

Metál Zoltán a keddi egyeztetést követően elmondta: a GVH formai okokra hivatkozva visszaküldte a beadványukat, de szerdán megteszik az észrevételeiket és folytatják az eljárást. "Nem tűrjük, hogy 5300 budapesti taxissal szemben 300 szerződött taxis érdekét érvényesítsék" - mondta Metál Zoltán.

Az érdekképviseleti elnök hangsúlyozta: a fővárossal bár megkezdődtek a tárgyalások, de "messze vagyunk még a megoldástól." A repülőtéren ugyanis "olyan mélypontra zuhantak az állapotok, ami nem megengedhető egy európai uniós országban és városban."

Metál Zoltán hozzátette: a Jobbik elsőként kérdezte ki a véleményüket és az OTSZ azt várja minden politikai erőtől, hogy minél előbb tegyen meg mindent a probléma rendezése érdekében.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: értetlenül állnak azelőtt, hogy a kormány miért nem foglalkozik a taxiszolgáltatás körüli anomáliákkal, amikor előremutató javaslatai vannak a taxisszervezeteknek. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak és a főváros vezetésének is a taxis társadalom mellé kellene állnia, akik saját maguk szeretnének rendet a területükön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumok éjszakája - Aktok a kamionban Szentendrén

A múzeumok éjszakáján Szentendrén az ismét megnyíló Vajda Múzeum két kiállítása mellett Meztelen… Tovább olvasom