Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja a tisztességtelenül szerzett jövedelmek zsebretételét

A Jobbik továbbra is szükségesnek tartja, hogy az ex-BKV-s Szalainé Szilágyi Eleonóráéhoz hasonló, a közerkölcsöt és a társadalom igazságérzetét sértő, arcátlanul magas végkielégítéseket az állam visszamenőleges hatállyal szankcionálja.
Meg kell találni a módját annak, hogy Magyarország az államkassza hiányát részben az ilyen, minden tisztességet nélkülöző, irritálóan magas, politikai színezetű lelépési és hallgatási pénzek visszavételéből fedezze.

Azt azonban a kormánynak be kell látnia, hogy a 98 százalékos különadóról szóló törvény aránytalanul sok tisztességes kisembert is sújt, akiknek a most megsemmisített törvény alapján több százezer forintot kellene befizetnie. Ezek az emberek akár több évtizedes közszolgálat után leépítések, elbocsátások révén kerültek az utcára az utóbbi években. Közülük sokan a mai napig nem találtak stabil munkahelyet, megélhetésük ingatag, hitelválságban és rezsielmaradásban szenvednek. Számukra ennek a tisztességesen megszerzett jövedelemnek a megadóztatása az utolsó lökés lenne a szakadék szélén.

Ezért a Jobbik a héten törvénymódosító javaslatot nyújtott be, melyben kezdeményezi, hogy a tisztességesen, munkaviszonyt szabályozó törvény, illetve kollektív szerződés alapján szerzett jövedelmekre ne vonatkozzon a különadó-törvény hatálya.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Olvasóink írták

  • 2. meir 2011. május 07. 15:37
    „Janika!!
    ne legyel mar ennyire ertetlen!! akkor a sajat zsebeikbe hogyan es mibol jutna??”
  • 1. janika 2011. május 06. 20:30
    „Jé végre van egy párt amelyik elismeri, hogy tisztességtelen jövedelmek is vannak! De sajnos azt nem szorgalmazza ,hogy a bűnüldözés is üldözze az efféle jövedelem alkotókat és szerzőket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megzavarták a Jobbik rendezvényét - közmunkára ítélték a csoport tagjait

Közmunkára ítélték a Jobbik Magyarországért Mozgalom jándi ünnepségének megzavaróit - közölte a… Tovább olvasom