Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A Jobbik büntetné a cigánybűnözés tagadását

A Jobbik az őszinte közbeszéd megteremtésének szándékával indokolta azt a törvénymódosítási javaslatát, amely többek között büntethetővé tenné a "cigánybűnözés" tagadását is – mondta el szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Volner János.

A Népszabadság szerdán írta meg, hogy a Jobbik három képviselője olyan egyéni indítványt terjesztett be, amely szerint az, aki "nagy nyilvánosság előtt valamely büntetőjogilag releváns társadalmi viszonnyal – így különösen a közbiztonság állapotával, valamely bűnözési formával, illetve jellemző bűnelkövetői körrel – kapcsolatos köztudomású tényt tagad, kétségbe von, vagy jelentéktelen színben tüntet fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".
Ha ugyanezt hivatalos eljárásban hivatalos személy követné el, őt akár öt évre is bezárhatnák.

A lap felhívta a figyelmet arra, hogy a normaszöveg tervezetében a "cigánybűnözésről" nem esik szó, de az előterjesztés indoklásában igen.
Volner János sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy elindult egy olyan folyamat az Országgyűlésben, amely a szólás és a véleménynyilvánítás szabadságát folyamatosan korlátozni próbálja a politikai erőviszonyoktól függően.

Közölte: azt szeretnék elérni, hogy ugyanolyan őszinte közbeszéd legyen egyes kérdésekről, "mint például a cigánybűnözés kérdéséről is, mint amilyen jelenleg folyik Franciaországban vagy Olaszországban".
Volner János szerint a hatalom a "cigánybűnözés" és a cigánykérdés megoldatlanságát a szőnyeg alá kívánja söpörni, ráadásul miután ezek a problémák megoldatlanok maradnak, ezért egyre súlyosabb következményekkel kell szembenézni.

A képviselő azt mondta, hogy köztudomású ténynek azt tekintjük, amit a bíróság bizonyítás nélkül elismer és elfogad, az pedig köztudomású, hogy "ez a dolog" jelen van a magyar társadalomban.

Az MTI-nek arra a felvetésre, hogy magyar bírósági ítéletben ilyen kitétel még nem szerepelt azt felelte, hogy éppen azért szeretnék megváltoztatni a jogot, hogy a jövőben tekintsék ezt is köztudomású ténynek. Hozzátetette, hogy több jogerős bírói ítéletben már szerepeltek olyan megfogalmazások, amelyek "erre engedtek következtetni" és "cigánybűnözők ügyvédjei maguk is használtak olyan kifejezéseket a bíróság előtt, amelyek arra engedtek következtetni, hogy az elkövető származása miatti hátrányos helyzete miatt kellett, hogy a bűnözés útjára lépjen".

Az mondta, a Nézőpont Intézet egyik felmérése is rámutatott arra, hogy a magyar lakosság 89 százaléka szerint létező probléma a "cigánybűnözés". Arról is beszélt, hogy a "cigánybűnözést" régebben a rendészeti és jogi képzésben is oktatták, mert az "jellemző kriminológiai jegyeket mutat".

Kijelentette, hogy cigányoknak és magyaroknak őszintén le kell tudni ülniük egy asztalhoz, hogy közösen találjanak megoldást a problémákra. Megjegyezte, hogy a kormányzat rendészeti eszközökkel akar fellépni az ügyben, ami szavai szerint olyan, mintha tüneti kezelést alkalmaznának egy betegségre.

A képviselő azt mondta, az lenne a céljuk, hogy a "megélhetési gyermekszülést" támogató szociálpolitikai rendszer gyökeres átalakításával megszüntessék a "cigánybűnözés" kiváltó okait és a cigányságot a "munka, a magyar társadalom értékrendje és értékteremtő tevékenysége irányába" tereljék.

Olvasóink írták

272 hozzászólás
 • 272. háté 2010. szeptember 26. 08:39
  „270. hozzászólás meir

  Azért azt vedd tudomásul, hogy úgy kaptátok a Palesztin területet.
  Nektek Szibériába vagy a sivatag közepén lenne a helyetek, így nem tudnátok veszekedni senkivel.
  A egy génfertőzött dologtalan élőlény,----.

  THE JEWISH ENCYCLOPEDIA, Vol. VI, (1904): "A szellemi fogyatékosság és a visszamaradottság arányosan többször található meg zsidóknál, mint nemzsidóknál. (...) A mongolidiotizmus is gyakoribb zsidóknál. Zsidóknál százalékosan nagyon magas az elmebetegek aránya. (...) A zsidók hajlamosabbak fiatalkori akut elmezavarra, mint nemzsidók."

  MAURICE SAMUELS: "Mi, zsidók vagyunk a pusztító erő, és maradunk a pusztító erő. Semmit olyat sem tehetsz, ami igényeinknek megfelelne." (You Gentiles)”
 • 271. AntiFricc 2010. szeptember 21. 22:25
  „erets israel lol”
 • 270. meir 2010. szeptember 20. 23:09
  „HATE!!
  az osszes Magyar -(vendegmunkas,Nagykovet,stb-stb)-Kotrodjon haza innet ha Te ugy gondolod!!!
  Mert ERETS ISRAEL meg 1000%-ig KIZAROLAG a ZSIDOKE!!!”
 • 269. háté 2010. szeptember 20. 22:22
  „A Jobbik büntetné a cigánybűnözés tagadását

  SZAVAZZ A JOBBIK-JELÖLTJEIRE, ÉS A JOBBIKRA!

  A ZSIDÓK TÉRJENEK MEG oda, ahol már legyilkolták a "bennszülött" vagyis Palesztin népet.

  Magyarország a Magyaroké!”
 • 268. SC 2010. szeptember 20. 19:45
  „266. hozzászólás szabo1936
  :-)”
 • 267. meir 2010. szeptember 20. 17:25
  „263:Kolom(par)bela!
  ..."Izraelt az USA szerelte fel..."-!
  tevedsz!
  1947-48 kozt NEM voltak amerikai fegyvereink!!!
  Volt viszont; Uzi, szedett-vedett Nemet fegyverek, Angol fegyverek,es Francia tuzersegi fegyverzet!!
  Tankjaink? az elsok a Nemetorszagi "jovatetel" adomanyakent,par Panther,Stug,es Pzkfw-IV.
  az elso repuloink az Angol Spitfire,es az Orosz Rata!!
  a haboru kitoresekor,-(1948 amikor az Arab vilag 5-fronton megtamadta Izrael-t)-az USA fegyerembargo ala vette Izrael-t!!”
 • 266. szabo1936 2010. szeptember 20. 16:07
  „#259
  Nekem eleg volt ebol az Israeli army hulyesegbol azok amerikai segitseg nelkul Israelel egyut mar reg a tortenelem szemetladajaban lenenek.”
 • 265. kolombela 2010. szeptember 20. 16:02
  „264. hozzászólás pancser 2010.09.20. 12:21
  A kibucok már csak ilyenek.Egyébként tisztában vagyok vele, hogy ez mese tejhozam éves szinten értendő. Te Egy tehén az év 365 napján nem tejel, ezért marhaság <moderálva>”
 • 264. pancser 2010. szeptember 20. 12:21
  „kolombela! A tehenek teljesítményét egy éves időszakra vonatkoztatják. Ha nem lennél totálisan ismeretek hiányában ebbe a témában is, értetted volna. A 10 ezer liter évente tehenenkéntigenis valóság néhány kibucban.
  Ha valahol van pénz az az arab világ. Mi kell a háborúhoz Montecuccoli hadvezér szerint(17. század). Pénz, pénz, pénz! Ő zsoldos vezér volt, ha megfizették harcolt. Neki az elszántság az emberi hozzáállás még nem volt téma. Az izraeli hadseregben több van mint pénz! Ők ma a világ legjobb hadserege. Hogy mire képes az ember a túlerővel szemben egy rokon nyelvű nép, a finn bizonyította be a szovjet finn háborúban az újkorban.”
 • 263. kolombela 2010. szeptember 20. 08:55
  „258. hozzászólás pancser 2010.09.20. 00:11
  Izraelt az USA szerelte fel korszerű fegyverekkel, képezte ki katonáit a legmodernebb módszerekkel. Miről is beszélsz? Ha az amerikaiak nem támogatnák a zsidókat, akkor már rég nem lenne hadseregük sem.”
 • 262. kolombela 2010. szeptember 20. 08:50
  „252. hozzászólás pancser 2010.09.19. 19:22
  "...10000 l/tehén tejtermelés...". Innentől kezdve te egy komolytalan naiv ember vagy. Te valóban rászolgálsz nevedre. Ez a mennyiség fizikai képtelenség egy tehéntől. Úgy látszik azért a zsidók "csodatétele" még a modern korban sem szűnt meg.”
 • 261. vonLichthofen 2010. szeptember 20. 06:20
  „190 Eva,
  csak most jutott időm, hogy kérdésedre válaszoljak.
  A 138 as nem kérdéseket tesz fel, hanem kinyilatkoztat olyan módon mintha azok a kijelentések megcáfolhatatlanul tükröznék a valóságot.
  138 as egyetlen hozzászólásában sisncs egyetlen olyan kitétel sem ami érdemi kérdést vetne fel bármiről is. Nincs kérdés - nincs válasz sem.

  Ami a te kérdésedet illeti, hogy én kiért aggódom.
  Én azokért a magyarokért aggódom elsősorban, akik nem tudják még, hogy miből fognak élni a közelgő télen , nem tudják, hogy mivel főznek majd, ha lesz étel, és mivel fűtenek majd ha megjön a zegernye.
  Aggódom azokért is, akik végiggürcölték az életüket egy tanyán s most éjjel nappal rettegnek, hogy egy másodlagos intelligenciájú polgár elvágja a torkát néhány peták reményében.
  Mindenkiért aggódom, akitől megvonják a normális élet lehetőségét. Tízméteres fallal kerítik körül a lakóhelyüket, terhes anyákat céllüvészetre használják, mondván, hogy a terhes anyát megülve elejét veszik egy jövőbeni terrorista felnövésének.
  Azért is aggódom Eva, amikor azt látom, olvasom, hogy a legetikusabbnak kikiáltott ország katonája kaján vigyorral a pajesza alatt gázol halálra a dózerjával helyes amerikai zsidóleányokat.
  Kb most ezek miatt aggódom most Eva, gondolom a te agyadat nem felhőzik ilyen aggodalmak...”
 • 260. meir 2010. szeptember 20. 00:30
  „254/Szabo Ur!!
  kifelejtette a felsorolasbol;
  1,; Abwehr = Hirszerzes!
  2,; Reichs Sicherheits Hauptamt-(RSHA)-= Birodalmi Biztonsagi Fohivatal!
  3,; Sicherheits Dienst-(SD)- = Biztonsagi szolgalat!
  4,; Deutscher Funk-(DF)-= hirado csoport!
  szinten Fekete egyenruhat viseltek,es NEM mindegyik volt kozvetlenul az SS-nek alarendelve!!
  ehhez jon meg az osszes Panzer Division, amelyikek egytol-egyig az Oberkommandos der Wehrmacht-nak volt alarendelve!! szinten fekete egyenruhat hordtak!”
 • 259. meir 2010. szeptember 20. 00:21
  „256/Szabo Ur!!
  teved megint!!
  Erets Israel-t 1947-ben szavazta meg az ENSZ!!A Magyarok is IGEN-nel szavaztak,csakugy mint a SZU!!
  1948-ban 5 fronton;-(SYria,Jordania,Egypt,Libanon,+ az Abdullah Tell vezette Arab Legio)-megtamadtak az alig par honapja kikialtott fiatal Israel-t!!
  Akkoriban-(jobb ha tolem tudja,mivel en azokban a harcokban resztvettem!!)-Tsahal,meg nem letezett!!
  Akkoriban a hadsereg -(egy erosen kezdetleges,szedett-vedett fegyverzettel,felszerelt)-neve,; Haganah volt,ami kozre mukodott a Palmach-al,de a honvedo harcokban az Irgun Tsvai Leumi-val is!!
  De.........majd On megmagyarazza jo!?

  <moderálva>”
 • 258. pancser 2010. szeptember 20. 00:11
  „moderálva”
 • 257. pamplona 2010. szeptember 19. 21:27
  „Demagóg az a fajvédő, a kisebbségvédvédelem cimszó alatt a civilizált tásadalmi normákat kikezdő maszatoló, hazudozó,agymosást szolgáló ködösítő mellébeszélés amit Te és elvbarátaid képviselnek ebben a témában józsikám!Ez ellen minden normális immun rendszerrel bíró társadalom fellép! Olaszok, franciák , finnek svédek spanyolok, csehek tótok! Nálunk meg a józan ész nem dominál, pedig már sokkal súlyosabb a probléma mint az előbbi országokban!”
 • 256. szabo1936 2010. szeptember 19. 20:53
  „#252
  (Israel) "A vilag legjobb katonai harcolnak ot"
  1948 tol a mai napig az IDF vagyis az Israeli Defence Force nem harcolt soha senki elen mint igen gyongen kikepzet es roszul felszerelt arab katonak elen.Az IDF tehetetlen lene egy egy modern fegyveres jol kikepzet fegyelmezet hadsereg elen.Nem szabad elfelejteni,hogy az arabok az utolso sikeres csatajukat 1187 Jerusalem bevetelevel hajtotak vegre es a III ik keresztes hadjarat megsemisetevel Saladin vezerletevel it meg kel jegyezni,hogy Saladin nem arab hanem Kurd volt es a hadserege tobsege is kurd volt a kurdok nem arabok.Szoval kikel is harcoltak azok az ugynevezet legjob katonak?”
 • 255. pancser 2010. szeptember 19. 20:40
  „253! Nem istenítek senkit, de ami jó az tetszik. Ha van kerted, nem csinálsz rossz boltot, ha izraeli öntözőberendezéseket vásárolsz, ők csinálják a legjobbakat!”
 • 254. szabo1936 2010. szeptember 19. 20:26
  „Fekete egyenruhat a nemeteknel az "SS´ek viseltek nemetul "SCHUTZSTAFFEL" II vilaghaboru elot es a haboru alat!”
 • 253. SC 2010. szeptember 19. 20:20
  „moderálva”
272 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duzzogva fogadják el a zárszámadást?

Sem az LMP, sem a Jobbik nem fogadja, a Fidesz szerint viszont az ország iránti felelősségből kell támogatni az egyébként elfogadhatatlan 2009-es zárszámadást. Tovább olvasom