Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A Jobbik a taxisokért

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje megválasztása esetén a közösségi közlekedés részeként kívánja kezelni a taxiszolgáltatást.

A politikus az Országos Taxis Szövetség (OTSZ), valamint a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége (TFTSZ) és a BKIK Taxis Szakmai Kollégium vezetőivel folytatott tárgyalás után tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a budapesti városvezetés részéről idáig egy "büntető szemlélet" érvényesült a taxisokkal szemben.

A jobbikos politikus szerint a közfeladatot ellátó taxisok a hatóságokkal való együttműködés révén aktívan részt vehetnének a közbiztonság, a közrend fenntartásában is.

Hozzátette: a 95 százalékában tisztességesen dolgozó taxisokat néhány, a szabályokat be nem tartó, engedély nélkül dolgozó vállalkozó lehetetleníti el, akik ellen a rendezetlen jogi szabályozás miatt jelenleg rendkívül nehéz fellépni.

Metál Zoltán, az OTSZ elnöke elsősorban azt emelte ki, hogy az elmúlt években az ország minden nagyvárosában tendenciává vált, hogy a térfigyelő kamerákat nem eredeti rendeltetésükre, a közbiztonság javítására, hanem a taxisok büntetésére használják.

Az érdekvédő szervezet vezetője úgy látja, hogy az utasok alkotmányos jogai sérülnek azzal, hogy csak hosszas séta után vehetik igénybe a taxikat a színházak, kórházak és irodaházak előtt elhelyezett megállni tilos táblák miatt.

A taxis szövetség elnöke szerint erre a problémára az szolgálhatna megoldásul, ha a taxik az utasok ki- és beszállása erejéig, legfeljebb öt percig az ezt tiltó táblák ellenére is megállhatnának.

Tamás Miklós, a TFTSZ elnöke elmondta, hogy a Jobbikkal való találkozójukkal azt szeretnék elérni, hogy a szakma véleménye végre elérjen a politikusi döntéshozók elé.

Sipek József, a taxis szakmai kollégium kollégiumvezetője megjegyezte: a taxis szervezetek szerint csak a tarifa, az ellenőrzés, a drosztférőhelyek száma, illetve a létszámkérdés együttes rendbetételével lehet megoldást találni a jelenlegi problémákra, és ehhez minden, a választáson induló párttal készek egyeztetni.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2010. augusztus 26. 14:06
    „"hogy a térfigyelő kamerákat ...a taxisok büntetésére használják. "
    Ezek szerint van miért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az arzénszennyezett ivóvíz másfél millió lakost érint

Az ivóvíz arzénszennyezése 475 település több mint másfél millió lakosát érinti Magyarországon -… Tovább olvasom