Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Jobbik a halálbüntetés visszaállításáról egyeztetne

A Jobbik érdemi egyeztetést sürget a halálbüntetés visszaállításáról a pécsi gyilkossággal összefüggésben.
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontja szerint "a bestiális pécsi gyilkosság ismételten kiváltotta a magyar társadalom döbbenetét, és rávilágított arra a sajnálatos tendenciára, hogy a bűnözők egyre gátlástalanabb és egyre brutálisabb formákat választanak bűnelkövetéseiknél".

Közleményében azt írta: a kormánynak be kell ismernie, hogy a három csapás törvény nem oldja meg a problémát, mert a tényleges életfogytiglani büntetés sem megfelelő elrettentő erő. Itt az ideje a radikális változásnak a büntetések területén - szögezte le a szóvivő, hozzátéve, hogy a kirívóan súlyos, életellenes bűncselekmények esetében a halálbüntetés lehet az egyetlen ténylegesen visszatartó törvényi eszköz.

Felidézte, hogy a Jobbik évek óta szorgalmazza a halálbüntetés visszaállítását, s bíznak abban, hogy "mind a kormány-, mind pedig a balliberális ellenzéki pártok a bűnözők jogai helyett végre a törvénytisztelő magyar társadalom védelmét tekintik elsődleges feladatuknak, és a megoldás érdekében hajlandóak az érdemi párbeszédre a Jobbikkal".

Hétfőn a Fidesz frakcióban helyet foglaló kisgazda képviselők is azt közölték, hogy az elmúlt napok eseményei nyomán szükségesnek tartják a halálbüntetés visszaállítását.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. gjozsi88 2012. július 18. 18:37
  „36
  Nem véletlen, hogy a Jobbiknak nincs is szövetségese az egész világban!”
 • 36. Rebeka01 2012. július 18. 10:08
  „A Jobbik programjában kezdetektől fogva szerepel a halálbüntetés visszaállításának kérdése. A dologgal kapcsolatban, mielőtt bármit is mondanánk, három tényt kell leszögezni:

  1. A magyar társadalom elsöprő többsége támogatja a halálbüntetés bevezetését a legsúlyosabb életellenes bűncselekmények esetében.

  2. A halálbüntetés visszaállítását nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségeink tiltják.

  3. A halálbüntetést a keresztény egyházak sem támogatják.

  A Jobbikon belül is vannak, akik nem hívei a halálbüntetés visszaállításának, de a párt többsége és az illetékes fórumok, amikor a kérdés vita témáját képezte, a támogatás mellett döntöttek. Én is ezek közé tartozom, és a keresztény vallásommal sem érzem teljesen összeegyeztethetetlen lelkiismereti kérdésnek. Szent László szigorú kereszténységére van most szükség, a bűnüldözés terén legalábbis. Jelenleg ugyanis a bűn és a bűnöző olyan jogi és társadalmi fölényt élvez az ártatlansággal és az áldozattal szemben, amely megbicsaklott arányt helyre kell állítani. Az utcákon potenciális gyilkosok tízezrei lófrálnak.

  A pécsi gyilkosban ugyanis nem az a leghátborzongatóbb, amilyen kegyetlenül gyilkolt, hanem az, hogy manapság ez a karakter teljesen mindennapos az életünkben. Ha az ember kimegy az utcára, akkor két perc alatt legalább négy-öt ilyen alvilági, sötét arcú trógerrel találkozik, akinek a szeméből az sugárzik, csak az alkalmat keresi, hogyan köthet bele valakibe, valakibe, aki neki nem ártott, csak éppen rosszkor van rossz helyen. Régebben is voltak ilyenek, de mára egyre brutálisabbak. Régebben kötekedtek, esetleg pofozkodtak, raboltak, de mára gyilkolnak. Agresszívak, drogoznak, miközben - különösen a cigány származásúak - olyan alacsony szocializáltsággal rendelkeznek, amely már önmagában kriminológiai esetté teszi őket.

  Szükség van tehát a halálbüntetésre. De ennél is többre. Az egész magyar-cigány együttélés újragondolására, hiszen vegyük észre, hogy itt egy etnikai gyökerű jelenségről van szó. Tudom, hogy ez politikailag nem korrekt, hogy ezért is majd támadnak, de attól még ez az igazság. Szinte minden hétre jut egy ehhez hasonló brutális gyilkosság. A többségük híre nem üti át a média ingerküszöbét. Ha egy köztiszteletnek örvendő tanár - Szögi Lajos, egy híres sportoló - Marian Cozma vagy egy fiatal rendőrségi pszichológusnő - Bándy Kata az áldozat, az hír, nagyon helyesen, de idős házaspárok, egyszerű emberek százainak tragédiáiról alig hallunk. Pedig a gyilkosságok folynak. Az elkövetők pedig 90%-ban ugyanazon szociokulturális közegből valók, mondjuk ki: cigányok (ezt persze már elhallgatja a média), az áldozatok pedig 100%-ban magyarok. (Az elmúlt évek nagy vihart kavart cigányok elleni gyilkosságsorozatának titkosszolgálati háttere számomra napnál is világosabb, és kísértetiesen emlékeztet a hasonlóan gyanús német sorozatgyilkosságra.)

  A Jobbik kimondja a diagnózist. A terápiára is vannak elképzeléseink. De amíg a többi párt az egyértelmű diagnózist is tagadja, addig arra kell készülnünk, hogy Bándy Kata nem az utolsó áldozat volt.”
 • 35. Rebeka01 2012. július 18. 10:03
  „aki Magyar az halálbüntetést akar.nem tudom ha pancser szerettével történt volna ez, mint a rendőrnővel, akkor is ellenezné e. megint az unio dirigál az sem kell.”
 • 34. pancser 2012. július 18. 09:12
  „32."bojtár" Nem vagyok zsidó, te csak szeretnél olyan magyar családfát mint ami nekem van. Igaz is a magyarok ősei ahhoz képest, hogy nomádok voltak meglepő tolarenciát tanúsítottak minden vallással szemben. "bojtár" te valami idegen náció(vandál, mongol) ivarsejtjeiből származol, hogy az ősmagyarok gondolkodásmódjától ilyen messze állsz!”
 • 33. bojtár 2012. július 18. 08:19
  „29. Lobbo71 2012.07.17. 18:56
  garantálom neked nemsokára inkább oda fogsz vágyni várjál csak az unióddal visítva üvöltik itt majd sokan a holdat”
 • 32. bojtár 2012. július 18. 08:18
  „31. pancser 2012.07.17. 21:13
  na megszólalt a gödörből a luk mit is várhatunk egy zsidótol a JOBBIKKAL szemben:) ájvérkodó kislányok”
 • 31. pancser 2012. július 17. 21:13
  „Horn Gyula megértette, hogy nincsen mód a visszaállítására a halálbüntetésnek, na de ezt nem várhatjuk a Jobbiktól, nekik még az általános első osztályát kell ismételni! Poliltikai analfabéták!”
 • 30. ATX 2012. július 17. 20:28
  „29: Maximálisan igazad van, egyetértek! (Egy pozitívum azért van ám Ukrajnában: jóval olcsóbb a benzin!)”
 • 29. Lobbo71 2012. július 17. 18:56
  „19. spiderz: Kaiser Edét sokáig EGYÉRTELMŰEN a móri mészárlás elkövetőjének tartották, el is ítélték érte. Ha lenne halálbüntetés, kivégezték volna. És csak utána derült volna ki, hogy nem is ő volt.
  Amúgy is baromság erről vitatkozni, az EU nem engedi bevezetni és kész, felesleges a Jobbik újabb gumicsontján csámcsogni. Aki meg ki akar lépni az EU-ból, az költözzön Ukrajnába aztán nézze meg, milyen az élet Kelet-Európában az EU nélkül.”
 • 28. ATX 2012. július 17. 12:07
  „27: Jujj! Úgy látszik a lelki világodba tapostam. Kis fantáziátlan! :-)”
 • 27. ATXadmin 2012. július 17. 10:03
  „ne irogass hülyeséget javítva :D”
 • 26. Rebeka01 2012. július 17. 09:35
  „igaz ez kell. pl rendőrnő gyilkosának is kötél kellene.”
 • 25. bojtár 2012. július 17. 09:35
  „amíg fidesz és mszp kormányoz semmi nem fog változni ,illetve fog csak negatív irányba”
 • 24. ATXadmin 2012. július 17. 09:27
  „21. talán levédetted a neved ??fizettél érte?? nem! akkor irogas hülyeséget .............”
 • 23. ATXadmin 2012. július 17. 09:26
  „21. azt csinálsz amit akarsz felesleges kötekedned a semmiért..............”
 • 22. kerteszb 2012. július 17. 09:23
  „A pártokból elegem van, még ezt is haszonszerzésre akarják felhasználni, de az biztos, hogy bármennyire is megértem a halálbüntetést-ellenzőket, itt már más nem segít.”
 • 21. ATX 2012. július 17. 09:03
  „13: Bepereljelek plagizálásért? Vagy inkább a copyright megsértéséért?”
 • 20. ATX 2012. július 17. 09:01
  „11: Nem lenne baj, de mivel hazánk csatlakozott ehhez: "Magyarország is csatlakozott az egyezményhez. "Az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló, Rómában 1950. november 4-én kelt egyezményt (a továbbiakban: egyezmény) Magyarország vonatkozásában 1992. november 5-étől kell alkalmazni. Az egyezményt - és több kiegészítő jegyzőkönyvét - az 1993. évi XXXI. törvény hirdette ki" Ezért nem lesz halálbüntetés. Egyébként ezt a Boross-kormány alatt fogadta el az Országgyűlés, tehát nem lehet ráfogni, hogy a szocik műve...”
 • 19. spiderz 2012. július 17. 08:56
  „6. ATX 2012.07.16. 21:31
  Így is van. Majdnem.... Én is IGEN-nel szavaztam, meg is bántam, mint szerintem sok százezren.
  Kérdezzenek meg ismét, mint 4 évente a választásokon, és megadom az osztályzatot.
  Amikor az ikszet kellett tenni, sok minden kimaradt a kampányműsorból. A nem tájékoztatás is félretájékoztatás.

  9. Kftimi 2012.07.16. 22:33
  Aki eddig elfelejtette az ígéreteket, az Feri és Viki.
  Nem védem egyiket sem, de aki már elégtelenre vizsgázott ne jöjjön azzal, hogy a neki maradt vizsgakérdés rosszabb volt, mint amire számított!

  A halálbüntetést igenis vissza kell állítani, MINŐSÍTETT és EGYÉRTELMŰ esetekben alkalmazni, valamint önfenntartó börtönöket!
  A társadalomnak nincs szüksége ingyenélőkre, míg egy sittes napi eltartására többet költenek az adómból, mint egy kórházban ápolt emberre, aki adott esetben hasznos tagja a társadalomnak.
  Aztán tényleges életfogytiglannal bent lehet rohadni. Majd ott elgondolkodhatnak a tetteiken.

  Szerintem itt nagyon sokan nem tudják, hogy milyen az, amikor valaki félve megy ki az utcára, és fél percenként hátrafelé kell néznie azt várva, hogy ki és mikor támadja meg.

  Senkinek sem kívánom, de nem is tudom megérteni azokat, akik a mocskokat védik ilyenkor.”
 • 18. morz 2012. július 17. 08:55
  „Senkinek sincs joga elvenni másik ember életét. Leginkább az államnak nincs.
  Rohadjanak börtönben ténylegesen életfogytig. A börtönöket meg önfenntartóvá tenni. Varrjanak maguknak ruhát, termeljenek maguknak élelmiszert. Legalább nem naphosszat gyúrnának.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Vagy együtt, vagy sehogy!

A kormányfő szerint ennek jegyében végzi közös munkáját a két kormánypárt, a Fidesz és a KDNP. Tovább olvasom