Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

A jó döntés feltételei

– Ne üljenek fel a választók annak az MSZP-propagandának, hogy csak a kormánypárti önkormányzatok lehetnek sikeresek az elkövetkező években – hívta fel a figyelmet a minap a megyeházán a közgyűlés fideszes frakciója részéről Széles Sándor és Méri Attila.

Ott, ahol lelkiismeretes helyi vezetők vannak, sokkal több eredményt tudnak felmutatni, mint ott, ahol a központból, pártkatonák útján irányítanak – jelentették ki. Példaként említették, hogy a megyénkben kialakított munkamódszer szerint a területfejlesztési tanács üléseit rendszeresen megelőzik a helyi önkormányzati társulások elnökeiből álló kistérségi konzultatív tanács megbeszélései. Ennek köszönhetően a területfejlesztési tanács a támogatásokra irányuló pályázatok döntő többségét elfogadta: több mint ötszáz jó döntés született ezzel a módszerrel az elmúlt 4 évben.
Megjegyezték, hogy bár Szakács Imre és Firtl Mátyás a megyei területfejlesztés megerősítése érdekében az Országgyűlésben többször is nyújtottak be módosító javaslatot a területfejlesztési törvényhez, azokat az MSZP–SZDSZ többség rendre elutasította. A helyi önkormányza-

tok fejlesztési pályázatairól és a vis maior alapról szóló döntéseket ugyanis a kormány a megyei szintről át akarja emelni regionális szintre.
Az elmúlt időszak jó döntései közül példaként említették a dénesfai, himodi, osli kultúrház, a döri faluház, a mihályi ravatalozó felújítását a céde-keretből vagy a bakonygyiróti vízelvezetés, a sobori járda megépítését, a bősárkányi, téti útfelújításokat a teki-alapból. A vis maior keretből pedig például a nyúli belvízelvezetést, a beledi művelődési ház helyreállítását vagy a szigetközi települések árvízvédelmét támogatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom