Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A jegyző szerint van döntés a temetési árakról

A kapuvári temetőt üzemeltető Jószív kft. díjemelési kérelméről szóló testületi szavazást néhány képviselő érvénytelennek tartja, eljárási problémák miatt. Borsodi Tamás címzetes főjegyző szerint a – kétszer – megszavazott hatszázalékos emelés érvényben van.
A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén tárgyalta a temetőt üzemeltető Jószív kft. díjemelési kérelmét. A cég veszteségei kompenzálására tizenkét százalékos díjemelést kért a testülettől, amit az harmadik nekifutásra hat százalékban határozott meg. Néhány képviselő vitatja a szavazás érvényességét, véleményük szerint nem történt rendeletmódosítás. (Kisalföld, 2006. április 18.)
Borsodi Tamás, Kapuvár főjegyzője szerint azonban érvényes a testület döntése. Dr. Biró Péter polgármester – a bizottságok javaslatai alapján – a díjemelés mindkét (6 és 12 százalékos is) mértékét beterjesztette a testületnek. Első körben a kisebb érték kilenc igen szavazatot kapott, második nekifutásra a tizenkét százalék kapott hat igent. Dr. Horváth Ferenc képviselő indítványára új szavazást kezdeményezett a polgármester, mivel egyik érték sem kapta meg a minősített többséget. A harmadik szavazáson a képviselők végül egyhangúlag elfogadták a hat százalékot. Borsodi Tamás úgy véli: sem az önkormányzati törvény, sem a helyi szervezeti és működés szabályzat nem tiltja a szavazás megismétlését, tehát a rendeletmódosítás álláspontja szerint megtörtént.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Ferenc: a valódi tét a jövő nyugalma

Juhász Ferenc honvédelmi minisztert látta vendégül tegnap délutáni kampányzáróján Győrött a Magyar… Tovább olvasom