Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A jegybanktörvényt is számon kérik a jövő heti magyar-IMF tárgyaláson

A jegybanktörvény lesz az egyik fő témája az IMF és a magyar küldöttség jövő heti tárgyalásainak - közölte az IMF főigazgatója Christine Lagarde .
A jegybanktörvény lesz az egyik fő témája az IMF és a magyar küldöttség jövő heti tárgyalásainak - közölte az IMF főigazgatója Christine Lagarde a CNN honlapján a hét végén közzétett tévéinterjúban.

"Nem engedünk, nem kötünk kompromisszumot, de nem is állunk fel a tárgyalóasztaltól" - válaszolta Christine Lagarde a jegybanki függetlenség kérdésének fontosságára vonatokozó kérdésre.

Az IMF főigazgatója aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az elfogadott törvények megfelelnek-e az uniós követelményeknek. "Megvizsgáljuk a kérdést. Tudom, hogy az Európai Bizottság is ezt teszi és bízom benne, hogy a magyar hatóságok is arra törekednek, hogy az elfogadott törvények megfeleljenek az uniós követelményeknek, különösen, ha a jegybank függetlenségéről van szó" - fogalmazott Christine Lagarde.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország kifut-e az időből az IMF főigazgatója elismerte, hogy az idő szorít ugyan, de hozzátette, hogy a jövő heti találkozó időzítése pont megfelelő.

Olvasóink írták

 • 13. gjozsi88 2012. január 09. 16:55
  „Valaki!
  "Vajon mi köze van az uzsorásnak ahhoz, hogy teremti elő az áldozat a kölcsönt? "

  Az uzsorásnak semmi.......csak annak van köze, aki a kölcsönt a piaci árnál olcsóbban adja!
  A IMF nem a piaci 10,5%-ra ad kölcsönt.......jóval olcsóbban és megnézi, hogy van-e üzleti terved!!!!!”
 • 12. dorombolok 2012. január 09. 10:47
  „Kenyéradó gazdájuk ellen tenni bármit csak egyszer mernék megpróbálni!
  Természetes a maximális lojalitás!”
 • 11. Joebacsi70 2012. január 09. 10:36
  „9. Látom nem mozogsz túl otthonosan a hiteladás vagy felvétel területén. Ez persze nem gond.
  Amikor egy cég élne ezzel, a bank vagy befektető először is elkéri visszamenőleg az eredménykimutatásokat, mérlegeket. Megnézi a rendelkezésre álló tárgyi és pénzeszközöket. Kér egy üzleti tervet. Majd eldönti, hogy szerinte érdemes-e kockéáztatnia, befektetni, odaadni a pénzét. Nem a két szép szemedért adja oda (az egy másik szakma, egy ősi, tudod, és ott nem is kölcsönként). Azért kéred a pénzt, hogy az asszisztens el tudjon menni mindennap szoliba, mert barna bőrrel jobban tudja szervezni a főnök életét ? Esetleg iphone4 kell a portára, hogy a biztonsági ember naprakész legyen már a munkahelyre utazás során a világ dolgairől, és pár szóban el tudjon beszélgetni a munkába érkezőkkel ? Esetleg a Passat már ciki egy tárgyaláson megjelenni, ezért X-ra van szükség ? Biztos meg fogod kapni a pénzt.
  Esetleg háztartási hitel ? Tudod ? Keresők száma, havi rendszeres jövedelem összege (nem egyszeri, mint a MNYP pénz), fedezet (ingatlan) ?
  Miért lenne más az IMF ? Ki akar úgy pénzt adni, hogy nem fogja visszakapni ? Talán csak a 10 %-os vagy afölötti államkötvényt vásárolók, mert ők már 50%-os 5 éven belüli államcsőddel számolnak ?”
 • 10. Joebacsi70 2012. január 09. 10:26
  „7. Ez olyan, mint az államadósságról szóló törvény ? Esetleg arről beszélsz ?
  Ami 50 %-feletti államadósság esetén keményen szabályozza a kormány mozgéásterét ? Arra gondolsz, amit pár hét elteltével a fidesz kiegészített azzal, hogy ez rájuk nézve még nem kötelező ? Miért is nem köpöd szemközt magadat a tükör előtt ?
  Esetleg az a jó, ha az aktuális kormány úgy gondolja, akkor elhasználja az MNB devizatartalékát ?
  Miért nem elég a fidesznek még az isten pénze sem, miért keres mindig újabb lenyúlnivalót ? MNYP vagyon, emlékszel, ami részban államadósság csökkentésre lett fordítva ? Az államadósság meg csak nő ? Aha, árfolyam, tudom. jobban élnük, kevesebb a tartozásom, kevesebb a törlesztőrészletem, csak ez a vacak árfolyam....ez ne lenne. Meg a körte és az alma, ugye, összehasonlítva, Selmeczi Gabika. Persze van MOL részvényünk, és büszke vagyok rá....amíg el nem adják jóval olcsóbban. Ugye, eltőzsdézni a vagyont, emlékszel, milyen undorító dolog ?

  IMF hitel nem jó ? Egyetértek. Másfél évvel ezelőtt egy megkezdett utat lehetett volna folytatni, esetleg egy újat, pont azokkal az intézkedésekkel, amit az EU és az IMF is elvár. Ebben az esetben nem lenne most szükség a hitelükre. Új utat választott a párt ? Nem jött be ? Ennek most mi isszuk a levét, mert más megoldás már nem maradt, csak az IMF ?
  (aha, piaci finanszírozás, 10 %-os kamatú újabb kölcsönnel kiváltani a 3-5 %-osat ?)”
 • 9. Valaki 2012. január 09. 08:20
  „Vajon mi köze van az uzsorásnak ahhoz, hogy teremti elő az áldozat a kölcsönt? Ha meg az nem tud fizetni akkor meg hőbörögnek! Ez ám a liberális demokrácia! :)))”
 • 8. kisember1 2012. január 09. 07:44
  „Én azt látom, hogy jó nagy port kavar körülöttünk az Unió. Egymásra mutogatás van. Minden országban nagyon rossz a helyzet. Az erősebb országok ezt úgy palástolják, hogy a gyengébb (kisebb) körül jó nagy port kavarnak, ezzel elterelődik a figyelem a saját szorult helyzetükről.
  A baj azzal van, hogy minél nagyobb a por, a bizonytalanság, annál bizonytalanabbak vagyunk, annál többen viszik ki a pénzt, annál inkább csökken a befektetői bizalom, és annál inkább száll el a deviza a forinthoz képest. És, ha nem is volt vészes a helyzet, elkezd az lenni. A magyarok is bizonytalanná válnak, ha még nem voltak azok. A lényeg, hogy mindig legyen valaki terítéken, pl. Görögök, most mi, utánunk....csak a lényeg, hogy Amerika és a nagyobb Európai országokról ne derüljön ki, hogy bajban vannak.”
 • 7. nasi12 2012. január 08. 23:29
  „tisztel 5. amalfi !
  Bevallom, hogy nekem nagyon tetszik az a törvény, hogy ezentúl a következő kormányok nem vehetnek majd fel nyakló nélkül olyan brutális hiteleket, amiket még az unokáink is törleszteni fognak majd.
  Ez nagyon jó, hogy megköti a következő kormányok kezét is.”
 • 6. knifemaster 2012. január 08. 23:27
  „Túrabakancs 2012.01.08. 20:49

  De,írd csak le.”
 • 5. amalfi 2012. január 08. 21:34
  „És lenne még pár dolog, amire rá kellene kérdezni!
  Pl. arra, amivel eldicsekedett, hogy a következő kormányok kezét is megköti, és meg is tette. Csak úgy, demokratikusan. Éppen ezért nem lenne-e kedve visszavonni pár törvényt?”
 • 4. rommel 2012. január 08. 21:20
  „EURÓPAI ORSZÁGOKBAN PONT ILYEN JEGYBANK TÖRVÉNY VAN ÉRVÉNYBEN !!!
  NÁLUNK MIÉRT NEM LEHET ILYEN TÖRVÉNYT HOZNI ???!!!”
 • 3. Túrabakancs 2012. január 08. 20:49
  „Már régen nem a kölcsönről szól ez a dolog, hanem arról, hogy a kölcsönöktől
  és a befolyásos pénzügyi köröktől szabadulni kívánó országokat megregulázhassák.
  Straruss Kahn, /Kohn/ Rosenberg, meg ez a nőszemély. Ugye nem kell leírnom hogy
  kik is ők, és mi a céljuk? Most már csak a vak nem látja, meg a fanatikusok. Na nem baj,
  nemsokára kinyílik a szemük ha jönnek a hiteladók. Bár akkor is orbánozni fognak ezerrel.”
 • 2. mc 2012. január 08. 19:29
  „http://www.google.hu/search?q=Christine+Lagarde&hl=hu&rls=com.microsoft:hu:IE-SearchBox&rlz=1I7GGLL_hu&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3t8JT7TkDcXbsgbiorGCDw&ved=0CDgQsAQ&biw=1024&bih=490

  Egy ilyen <moderálva> keveri a dolgokat?”
 • 1. BeTo 2012. január 08. 18:42
  „Engem eléggé meglep, hogy egy intézményi átszervezésnek mi köze van mondjuk egy hitelfelvételhez, és a hozzá kapcsolódó követelményekhez? :) Elég érdekes, hogy az IMF mennyire lelkén viseli az MNB sorsát. Nagyon érdekes :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön nyert? - ezek a hatos lottó számai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az első héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a… Tovább olvasom