Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A járások visszaállításáról is beszélt Navracsics Tibor Kötcsén

A járások államigazgatási szintjének visszaállításáról is beszélt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Kötcsén szombaton a Magyar Nemzet internetes oldalának beszámolója szerint.
A Hír Tv-re hivatkozva több portál azt írja: a miniszter szerint államreformra van szükség, hogy a közigazgatás újra a közjót szolgálja. Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvénybe belekerült a hazaszeretet fogalma, mert a kormány meggyőződése szerint a köz szolgálatában állóknak jogszabályi kötelességük a magyar emberek boldogulásának és az ország gyarapodásának elősegítése.

"A közszférának értékelkötelezettnek kell lennie, de ez (...) nem jelenthet pártpolitikai elkötelezettséget" - idézte a Heti Válasz online Navracsics Tibort.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a kötcsei találkozón tartott előadásában a lap szerint arról beszélt, hogy a kabinet nem a privatizáció, hanem az állami vagyon gyarapítása mellett kötelezte el magát. Ennek több olyan pontja van, ahol már előrehaladott egyeztetéseket folytatnak, például az energiaszektor területén.

Fellegi Tamás megismételte: a kormány szeptember végéig megállapodhat az energiacégekkel arról az új tarifarendszerről, amely lehetővé teszi, hogy a gáz és az áram ára ne emelkedjen.

A miniszter szerint a Gyurcsány-Bajnai kormányok olyan állapotot hagytak örökül, ahol a korrupció csúcspontja maga az államszervezet volt.

A www.orbanviktor.hu tudósítása szerint a rendezvényen előadást tartott Orbán Viktor. A miniszterelnök öt feladatról beszélt. Ezek: az önkormányzati választás, amelynek "nem ígéretekről, hanem a valóságról kell szólnia"; a jövő évi költségvetés, amelynél fontos, hogy valós számokra épüljön; az új Széchenyi-terv, amely lehetőséget ad azoknak, akik eddig nem kaptak esélyt; az új alkotmány, amelyet 2011 tavaszán szerinte mindenképpen el kell fogadni; valamint Magyarország európai uniós elnöksége.

Schmitt Pál köztársasági elnök az előzetes várakozásokkal szemben nem vett részt a rendezvényen.

A tanácskozáson jelen voltak miniszterek, államtitkárok és politikusok. Továbbá ott volt - mások mellett - Csoóri Sándor író, Sára Sándor filmrendező-operatőr, Balázs Péter színházigazgató, Eperjes Károly színész, Balázs Fecó zenész. A találkozó résztvevői ezúttal a Mádl Dalma által létrehozott "Istenadta Tehetség" Kistelepülések Hátrányos Helyzetű Tehetséges Gyermekeiért Alapítvány javára adakoztak.

A kötcsei találkozót 2004 óta évente rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen. A tanácskozás nem nyilvános, a meghívottak köréről a szervező alapítvány dönt.

A szervezők nevében Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke korábban az MTI-nek azt mondta: a "Nemzeti kormányzás" mottójú idei találkozón áttekintik a kormányzás eddigi tapasztalatait, a meghívott kormánytagok segítségével pedig előre is nézhetnek a résztvevők.

Olvasóink írták

 • 8. miracle 2010. szeptember 06. 18:27
  „Majd ha megválasztották az ispánokat.”
 • 7. Robusto 2010. szeptember 06. 11:07
  „Tessék mondani, a vármegyék mikor lesznek visszaállítva?”
 • 6. miracle 2010. szeptember 05. 20:34
  „Nocsak, SP mégsem főzött lecsót OV-nak? Igen kilógott volna a lóláb?”
 • 5. KAP 2010. szeptember 05. 15:57
  „"A közszférának értékelkötelezettnek kell lennie" ? hisz ez már most is így van, nagyonis elkötelezettek, a pénz fele, legyen szó képviselőről, polgármesterről és a többiről.
  A Fidesz államreformja meg a többi hangzatos programja "csináljunk kisebb államot" "csökkentsük a bürokráciát" stb stb... is egy humbuk. Az összes kormány folyton újabb és újabb hivatalokat hoz létre. Mióta mondják hogy a megyerendszer így-úgy, hogy elavult. Már rég létrehoztak helyette régiókat, kistérséget, nagytérséget, és most majd járásokat is (persze a megyerendszer is ugyanúgy megvan), a következő a munkahelyi pártalapszervezet lesz, hadd legyen mégtöbb közalkalmazott.”
 • 4. pancser 2010. szeptember 05. 13:37
  „3-hoz! Most nincsen aktatologatás? Azt sem tudja az ember mi az a kistérség, mi a nagytérség, ki a vezető, kik a döntéshozók, végül senkit nem lehet ellenőrizni. Számolatlanul folynak el milliárdok, gyereknélküli falvak kapnak több tizmilliós játszótérre pénzt, ugyanakkor összeomlás fenyegeti a fene tudja kinek a gondjában lévő térségi szeméttelepet. Sok a gazda, nem ismertek a függelmi viszonyok stb.
  Egyébiránt egy mai ügyintéző nem fog aktákat tologatni, elektronikus úton tudják rendezni helyben az ügye-bajos dolgaikat az emberek. Tudni fogjuk, minden falu tudja majd, mint ahogy régebben is tudta, hova tartozik területileg minden ügyével-bajával együtt.
  Felejtsük el a szoc-lib rémálmot a régiókról, bár érdekes lett volna az az ellenállás, mit tett volna a zalai és a vasi erősen lokálpatrióta közönség?”
 • 3. hard 2010. szeptember 05. 05:47
  „ez gondolom jópár új aktatologató állást és még hosszabb ügyintézést jelent majd.”
 • 2. pancser 2010. szeptember 05. 00:03
  „Mi az hogy hátrafelé? Most a teljes anarchia uralkoddik, semminek sincsen felelőse, gazdája. Az ilyen olyan térségek, nem pótolják a járásokat, ez egy bevált forma volt.”
 • 1. Primax 2010. szeptember 04. 22:45
  „Ez az !
  Teljes gőzzel hátrafelé !
  Hihetetlen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heterók vonultak fel Budapesten

"Hetero Büszkeség Napját" tartottak szombaton Budapesten; a megmozdulás alig száz résztvevője… Tovább olvasom