Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

A hosszabb élet esélyéről

Sopron Horváth Ferenc A jövőben várhatóan a dohányzás elleni küzdelem, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése élvez prioritást a népegészségügyi programok közül – jelentette ki dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos.
Sopron ad otthont – immár nyolcadik alkalommal – a tiszti főorvosok háromnapos országos konferenciájának. Dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos tegnapi sajtótájékoztatóján – amelyen jelen voltak munkatársai is – elmondta, a kezdeményezés dr. Amberger Erzsébettől, a Sopron–Fertőd kistérségi tiszti főorvostól származik.
A konferencián kiemelten foglalkoznak az ÁNTSZ szervezetében bekövetkezett struktúraváltással,
az egységes jogértelmezéssel, joggyakorlattal, de szó volt a kommunikációs ismeretek fontosságáról is. A szervezetnek közel négyezer alkalmazottja van, közülük 260 a tiszti főorvos. A kistérségi intézetek száma 81. Az idén első alkalommal értékelik a regionális rendszerre való áttérést. A Kisalföld kérdésére válaszolva az országos tiszti főorvos elmondta, a jövőben nagy valószínqséggel a dohányzás elleni küzdelem, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése kap majd prioritást a népegészségügyi programok közül, de ez nem azt jelenti, hogy a többit elhanyagolják. Továbbra is kiemelten foglalkoznak például a daganatos megbetegedések megelőzésével, a személyi higiénia fontosságával, a helyes táplálkozással, különös tekintettel az iskoláskorúakra. Az ő érdekükben szorgalmazzák az iskolákban a víz- és almaautomaták felszerelését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom