Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A Holtak földje

George A. Romero, a hidergázós zombitörténetek nagymestere visszatért! Legújabb filmjében a teljesen elzombisodott Földön egy zsarnok uralta szigeten élő utolsó emberkolónia küzd a holtak seregével, amely egyre eszesebb és ügyesebb. Agyevés, akciójelenetek és briliáns fekete humor - ez A holtak földje!
rendező: George A. Romero

forgatókönyvíró: George A. Romero
operatőr: Miroslaw Baszak
jelmeztervező: Alex Kavanagh
zene: Reinhold Heil, Johnny Klimek
producer: Mark Canton, Bernie Goldmann, Peter Grunwald
látványtervező: Arvinder Grewal
vágó: Michael Doherty

szereplő(k):
Simon Baker (Riley)
John Leguizamo (Cholo)
Asia Argento (Slack)
Dennis Hopper (Kaufman)
Robert Joy (Charlie)
Shawn Roberts (Mike)

A film sztorija

A Holtak földje a legendás rendező, George A. Romero régóta várt visszatérése ahhoz a horror műfajhoz, melyet ő teremtett Az élőhalottak éjszakájával, majd folytatott a Holtak hajnalával és a Holtak napjával.
Ebben az új mesében Romero a modern világ felzaklató vízióját nyújtja, ahol az élőholtak bolyonganak a kihalt, sivár tájakon, és az élők megpróbálnak "normális" életet élni az erőddé alakított város falai mögött. Új társadalmat épített egy maréknyi könyörtelen, megalkuvó vállalkozó, akik a felhőkarcolók tornyaiban laknak, magasan az alant húzódó utcák keservesen küszködő élete felett. Ám a városfalakon kívül gyűlik a holtak serege. Belül anarchia van kibontakozóban. Mivel a város puszta túlélése a tét, egy csapat kemény zsoldost toboroznak harcra, hogy megvédjék az élőket a holtak hadától. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Bérczessy Gergely

"A szokásos, ám mesterien alkalmazott horrordarmaturgiába Romero a
klasszikus westernek motívumait is belopta Riley hűséges fegyvertársa (Robert Joy) és a vadóc Slack (Asia Argento, akinek édesapja, Dario Argento Olaszország első számú horrorrendezője, Romero régi barátja) személyében: a rájuk épített jelenetekbe szinte besüvít a vadnyugat szele. Ám a csúcstechnika-uralta akciófilmek rajongói sem fognak csalódni: tűzerőből és speciális effektekből is akad bőséggel. A hidegrázásra, némelykor pedig nevetésre késztető zombikarakterek zseniálisak! A jó öreg bárdos, kötényes hentestől a rothadó szűzön át a gonosz plébánosig minden elképzelhető rémség színre lép. Minden benne van, ami zombi. Gyomorforgató emberevések is, bélkitépéssel, szemkiszívással, lábszárcsont-szopogatással, valamint az ezekből fakadó hányingert oldó morbid poénokkal."
A teljes cikk

mozinet.hu - Bazsi

"Romero igazi újjászületésként értelmezi a zombilétet, kreatúrái tudatukra ébredve bosszút terveznek az őket kiszipolyozó élők ellen. A korgó gyomrú élőhalott bagázs gépkarabéllyal felszerelt főnöke vezetésével felfalna nemre, fajra és korra való tekintet nélkül minden élőlényt, hacsak a kis létszámú kommandósbrigád Dario Argento lányával, Asiával és Simon Bakerrel az élen meg nem állítja őket. Minden néző pontosan azt kapja, amire számított: brutális és húsbavágó, vérgőzös fertőt, ami bárki mástól elfogadhatatlan lenne. Lehet emészteni az örökérvényű romerói konklúziót: az ember élve rosszabb, mint holtan."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereség

Teke Szuperliga, férfi

FTC–S. Ászok 8:0 (3246–3069). A nagyon gyenge… Tovább olvasom