Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A Holcim félmilliárdot költött eddig bérlakásépítésre

Az elmúlt öt évben 35 önkormányzatot támogatott 500 millió forinttal a Holcim Hungária Otthon Alapítvány, ennek révén eddig közel 130 rászoruló család talált új otthonra.

Az évi 100 millió forintos támogatásra önkormányzatok és önkormányzati szervezetek pályázhatnak. Az idei nyerteseket pénteken hirdette ki az alapítvány, ezek: Nyergesújfalu, Dévaványa és Dabas városok valamint Újszentiván község önkormányzatai.

Nyergesújfaluban az új sportház tetőterében két új lakást alakítanak ki, Dévaványán két darab, egyenként kétlakásos ház építése valósul meg az önkormányzat bérlakás építési programja alapján, Dabason két bérlakást alakítanak ki, Újszentiván pedig hat új bérlakással gazdagodik a területén lévő lakóparkban. Ezzel az alapítvány támogatásával átadott lakások száma - két éven belül - 141-re emelkedik.

A Holcim Hungária Zrt. 2009. évi nettó árbevétele 27,6 milliárd forint volt. A múlt év végén 642 főt foglalkoztatott.

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. szeptember 11. 09:07
    „Szociális bérlakásokat az Állmanak kéne építeni. Nem évi 500 millióból, hanem legaláébb 500 milliárdból(+ önkorik kötelező része)

    Talán akkor nem kellene többé szegény embereket CHF hitelbe zavarni a puszta lakhatásért....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt a pápánál: legyen utalás a keresztény hagyományokra az új alkotmányban

Schmitt Pál azt szeretné, ha a keresztény tradícióra és a Szent Koronára való utalás bekerülne az új magyar alkotmányba. Tovább olvasom