Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A hírnév finisében

Hivatalosan is bemutatták a Popsztárok című vetélkedő győzteseiből alakult Sugar & Spice zenekart. A három lány és két fiú alkotta formáció célja olyan karriert befutni, ami bebizonyítja, hogy az álmokért igenis érdemes küzdeni. Érdemes közelebbről is megismerkedni velük! 

Ákos, az egyik tag
Márta
22 éves dunaszerdahelyi lány. Bár sokáig profi sportolónak készült, a zene sem állt távol tőle, hiszen rendszeresen fellépett énekesként egy szlovák modellügynökség rendezvényein. Egy szám erejéig pedig a Juventus Olimpia 2000 című CD-n is szerepet kapott.
– Mi történt azóta, hogy beneveztél a Popsztárok első válogatójára?
– Minden nagyon megváltozott körülöttem. Ha valaki három évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy így néz majd ki az életem, bizony kinevetem. Korábban minden vágyam az volt, hogy profi sportoló legyek, az éneklés csak később jött, de az mindent megváltoztatott. Aztán az első énekverseny megnyerése után beindult a dolog és most pedig itt vagyok

A szintén szlovákiai magyar Karin a Kassa melletti Szepsiből érkezett. Zeneiskolában tanult zongorázni, gitározni, dobolni és persze énekelni is. A mindössze 19 éves lány turnézott már zenekarokkal, gimnazista korában pedig hétvégenként rendszeresen Ausztriában lépett fel énekesként.
– Milyen reményekkel indultál a Popsztárok válogatásán?
– Apukám szintén komolyan foglalkozott zenével. Neki köszönhetem azt, hogy most itt vagyok, igazából az ő unszolására jelentkeztem. Ez az egész egy hihetetlen történet számomra, nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet. Annál is nagyobb most az örömöm, mert úgy éreztem, mivel Szlovákiából érkeztem, még nehezebb dolgom lesz.

A harmadik lány, a 21 éves Emese Nyugat-Magyarországról, Szombathelyről került a győztesek közé. Talán ő rendelkezik a legmélyebb zenei előtanulmányokkal: hat évig járt
szolfézsra, nyolc évig fuvolázott és furulyázni is tanult, tagja volt az iskolai énekkarnak. Öt évig tanult egy szombathelyi musicalstúdióban, 2001-ben az Országos Olasz Fesztiválon könnyűzenei kategóriában első helyezést ért el, valamint sikeresen szerepelt a Kultúrával a Nyugat
Kapujában versenyen is.
– Mit szóltak a szüleid, hogy eldöntötted, popsztár leszel?
– Igazság szerint a barátaim beszéltek rá a dologra, ők adták kezembe a feltárcsázott telefont. Én úgy voltam vele, miért éppen nekem sikerülne? Eleinte a családom sem örült a dolognak, féltettek a szakmát körülvevő kulisszáktól, de most már mindenben támogatnak. Egyetlen bánatom, hogy félbe kellett hagynom az egyetemet, de remélem, lesz lehetőségem befejezni.

A csapat fiúszakaszát képviseli a mezőberényi 19 éves Attila. Ahogy életrajzában fogalmazott: egyszerű anyagi háttérrel, de szeretetben és boldogságban nevelkedett, és jutott a nagy siker küszöbére. Kórusokban szerepelt, majd a Csabai Színistúdióban fejlesztette előadói tehetségét; színészmesterséget, balettet, musicaltáncot, hangképzést és beszédtechnikát tanult, így a színpad nem volt idegen számára.
– A sikered milyen hatással volt a baráti kapcsolataidra?
– A régi barátaim, ahogyan a családom is, nagyon örültek a sikeremnek és büszkék rám. Hogy ez alatt a néhány hónap alatt sikerült-e új barátokat szereznem, azt majd az idő dönti el, de azt elmondhatom, hogy mi így öten jól megértjük egymást. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a csapat nagyon sikeres lesz, és sokáig együtt tudunk dolgozni.

A zenekar ötödik tagja a Süttőről érkezett 23 éves Ákos. Tanult zongorázni, de a komolyzene helyett jobban vonzotta a dzsessz és a könnyebb műfajok, így billentyűs tanulmányait is ezen a téren folytatta. Bátyjával már gimnazista korában rendszeresen zenélt szórakozóhelyeken, majd barátaival saját zenekart alapított Tequila And The Chicken Brass néven. Négy éven keresztül ez a funky-pop zenét játszó zenekar töltötte ki az életét.
– Az új csapat miatt ott kellett hagynod a régi zenekarodat. Hogy fogadták zenésztársaid a hírt?
– Elmondhatom, hogy ők mindannyian nagyon-nagyon kedves barátaim, könnyes szemmel váltunk el egymástól, az egész zenekar büszke rám.
Hozzátartozik a történethez, hogy könnyen másképp alakulhatott volna minden, mert az első válogatón nem akartak továbbengedni, de az egyik zsűritag, Gajda László bízott bennem és így visszahívtak – aztán ez lett belőle.

– Végezetül mindnyájatokhoz szól a kérdés: mit üzennétek a hozzátok hasonló fiataloknak?
– A legfontosabb, hogy mindenki higgyen magában, mert sokkal több van bennünk, mint azt gondolnánk. Mi vagyunk a legjobb példája annak, hogy ha az ember igazán akar valamit, az sikerülhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premier előtt: A Traviata próbáján

Folytatódik a Verdi-sorozat a Győri Nemzeti Színházban. Június 15-én mutatja be a társulat a nagy… Tovább olvasom