Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

A hiányos adatszolgáltatás miatt is büntet az APEH

Jelentős összegű bírsággal sújthatóak azok, akik nem teljesítik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) szemben fennálló adatszolgáltatási kötelezettségüket. Magánszemélyt 100 ezer forintig, más adózót 200 ezer forintig bírságolhatják.
Az adóhatóság elnökének tájékoztatójából azon adatszolgáltatásokat foglalja össze, amelyeket 2007-ben folyamatosan kell teljesíteniük az arra kötelezetteknek. Ilyen például az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási programhoz kapcsolódó adatszolgáltatási és bejelentési kötelezettség vagy a költségvetési támogatás igénybevételéhez felhasználható igazolás kiállítójának adatszolgáltatása.

Amennyiben adatszolgáltatási kötelezettségét késedelmesen, hibásan, valótlan adattartalommal vagy hiányosan, illetve egyáltalán nem teljesíti, a magánszemély adózó 100 ezer forintig, más adózó 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

A 2007-ben teljesítendő adatszolgáltatással kapcsolatban kiszabható bírság felső határa a hatályos szabályok alapján, az adatszolgáltatással érintett magánszemélyek számának és az adózóra egyébként vonatkozó bírság törvényben rögzített legmagasabb értékének szorzata.

Az adóhatóság az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási program szervezőjét és a letétkezelőt 500 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja, ha adatszolgáltatási, nyilatkozattételi (bejelentési) kötelezettségét megszegi.

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása esetén a mulasztási bírság megállapításával egyidejűleg az adóhatóság az adózót - határidő kitűzésével - teljesítésre hívja fel. Ha az adózó az előző határozatban előírt határidőt elmulasztotta, a kiszabott bírság kétszeresét kell újabb határidő kitűzésével megállapítani. A kötelezettség teljesítése esetén az e bekezdés alapján kiszabott bírság korlátlanul mérsékelhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom