Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A hiány lefaragása nehéz lesz

A konvergenciaprogramról, a jövő évi költségvetésről és a további reformintézkedésekről tárgyalt Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa, Gyurcsány Ferenc kormányfő és Veres János pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten.
A találkozót követő sajtótájékoztatón a pénzügyi biztos elmondta: a kiigazítási program nehéz feladat, ezért az áprilisi értékelésig is fokozott figyelemmel kísérik ennek végrehajtását. Veres János szavai szerint a találkozón szó esett további javaslatokról is, amelyeket még nem fogadott el a parlament.
Az államháztartási hiány lefaragása nem könnyű feladat, de egyszerűbb, ha politikai konszenzus van – mondta a pénzügyi biztos újságírói kérdésre. Hozzátette: néhány évvel ezelőtt 12 tagország küzdött ezzel a problémával, az előrejelzések szerint a 2006-os évet viszont csak 5 állam zárja túlzott deficittel. „Bízom abban, hogy jövőre néhányuknak sikerül megoldani ezt a problémát” – mondta Joaquín Almunia.
Arra a kérdésre válaszolva, miszerint a háztartásbelieknek és az őstermelőknek egészségbiztosítási hozzájárulást kell fizetniük január elsejétől, Veres János elmondta: „Amikor eldöntöttük, hogy a betegbiztosítási rendszer biztosítási rendszerként működik, eldöntöttük azt is, hogy azoknak, akik ennek részesei, hozzájárulást kell fizetniük.” Hozzátette: van még néhány, nem nagy létszámú lakossági csoport, amelyeknél ilyen hozzájárulás nem történt. Az egészségügyi reform ezt automatikusan megköveteli – jegyezte meg. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyhétnyi kortárs irodalom

Hagyomány és megújulás jellemzi a VIII. megyei irodalmi hét programját. Tovább olvasom