Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A helyközi közlekedésre 208 milliárd forint költségtérítést ad a kormány

A kormány mintegy 208 milliárd forintot fordít az idén helyközi személyszállítási közszolgáltatásokra és a vasúti pályahálózat működtetésének költségtérítésére.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet szerint a személyszállítási közszolgáltatásra a MÁV-START Zrt. 152,382 milliárd forint, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. 5,771 milliárd forint, az autóbusszal szolgáltatást végző társaságok 27 milliárd forint állami költségtérítést kapnak. A vasúti pályahálózat működtetéséhez a MÁV-nak 21,05 milliárd forintot, a GYSEV-nek 1,95 milliárd forint költségtérítést biztosít az állam.

Az egyes gazdálkodó szervezetek részére nyújtott 2011. évi egyedi támogatásokról, költségtérítésekről, valamint az egyéb vállalati támogatások keretében nyújtott termelési támogatásokról szóló kormányrendelet alapján a bányászati támogatások között bányabezárásra 1 milliárd forintot, a mecseki uránbányászok baleseti járadékainak és egyéb kártérítési kötelezettségeinek átvállalására 225 millió forintot ad a kormány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kósa: át kell gondolni a fenntartók szerepét a közoktatásban

Elkerülhetetlennek tartja az iskola-fenntartói feladatok újragondolását az új közoktatási… Tovább olvasom