Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

A házasság előtti szex ellen küzdenének

Károsnak tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat a pénteken megalakult Magyar Családtudományi Társaság.
Káros jelenségnek tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat a pénteken megalakult Magyar Családtudományi Társaság.

A Népszabadság a szombati számában Küldetésnyilatkozat állami hátszéllel című cikkben azt írja, hogy a társaság tulajdonképpen a már évek óta létező Tudomány a Családért Egyesület "továbbfejlesztése".

A Magyar Családtudományi Társaság ellenszavazat nélkül elfogadott alapszabálya kimondja: "az erkölcsi értelemben definiált egészséges család az egy férfi és egy nő házasságán alapuló szeretetközösség (...), az esetleges gyermekeik, beleértve a fogadott és mostoha gyermekeket is. A házasságon kívül született gyermek és szülei is családot alkotnak, azonban az ilyen családok létrejötte elsősorban a közvetlen részvevők számára nagy teher, az ember méltósága és értéke miatt sem a szüleik sem a gyermek nem ezt érdemlik".

A társaság "küldetésnyilatkozat"-tervezetében az áll, hogy a média is változatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép "botrányosan primitív, hazug, káros és kultúraellenes. (...) Az egyetlen nemi társra való törekvés pedig fel sem merül a palettájukon. Teszik mindezt büntetlenül a huszonegyedik század Európájában és így hazánkban is."

Tóth Tibor, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet főigazgatója szoros együttműködést ígért - olvasható a lapban. Balásházy Imre, a társaság vezetője pedig a Népszabadságnak elmondta, hogy a Magyar Családtudományi Társaság a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) támogatását is élvezi.

A társaság elnöke, Farkas Péter, aki a Család és Szociálpolitikai Intézet családpolitikai igazgatóságának megbízott vezetője a Népszabadságban a tervek között említette a családtudománnyal foglalkozó szervezetek integrációjának szándékát, honlapok és később folyóiratok indítását.

A Népszabadság megjegyezte, az egyik alapító tag Téglásy Imre, a radikális magzatvédő Alfa Szövetség elnöke.

Olvasóink írták

 • 9. Goldmund 2012. február 27. 14:20
  „"az egyik alapító tag Téglásy Imre, a radikális magzatvédő Alfa Szövetség elnöke"

  Na, innentől tudom, hová helyezzem ezt az egész társaságot. <moderálva>

  Emlékszik még valaki a dávodi P. Katalin ügyére? Arról volt benne szó, hogy egy 14 év alatti lány teherbe esett egy 18 éves fiútól. El akarta vetetni a terhességét, majd egyszer csak előlépett a semmiből ez az Alfa Szövetség Téglásyval együtt, és bizonyos jogi csűr-csavarokkal lehetetlenné akarták tenni az abortusz végrehajtását (100.000 Ft-ot letétbe helyztek a magzat javára, aki innentől jogképes volt és erre hivatkozva a bíróság elutasította az lány abortusz iránti kérelmét). Óriási balhé lett belőle, végül másodfokon engedélyezték az abortuszt; szerencsére hamar megszületett a másodfokú ítélet és a lány nem csúszott ki az időből.
  Én akkor jegyzetem meg egy életre ezt a társaságot és annak elnökét.”
 • 8. pancser 2012. február 25. 22:25
  „A házasság nem bukott meg, miért is bukott volna meg? Attól, hogy a párok nem jegyeztetik be a hivatalban az együttélést, attól még az az, nevezhetik akárminek. Viszont egy nem bejegyzett kapcsolat, haláleset, különköltözés után megsokszorozza a gondokat, tapasztalatból mondom ezt. A házasság adja az összes kapcsolat közül a legnagyobb biztonságot. Az ember építgeti az életét, egy elválás mindig újrakezdés, házasság nélkül még ez is nehezebb.
  Ami a nemi kapcsolatot illeti a tiltást nem kell annyira komolyan venni. Ha szeretik egymást, sokig együtt járnak jön az magától, nem is lenne helyes az önmegtartóztatás, ugyanis ezen a téren is jobb ha ismerik egymást!”
 • 7. machers 2012. február 25. 20:19
  „Mi a francnak kell ebben az országban mindig küzdeni, harcolni, csatázni valami vagy valakik ellen?!”
 • 6. machers 2012. február 25. 15:09
  „Remélem, hogy visszamenőleges hatállyal nem fogják büntetni! Mondjuk nem kis pénz bejöhetne belőle.”
 • 5. miracle 2012. február 25. 12:16
  „Ez valami hír az 1600-as évekből?”
 • 4. tovari 2012. február 25. 11:38
  „Ez olyan mint a brit tudósok szerint.....
  Ahogy látom egy újabb pénznyelő társaság, sebaj, majd az imf hitel fedezi ezt is”
 • 3. sx486 2012. február 25. 07:20
  „A házasság mint intézmény nem a legtökéletesebb, de ennél jobbat még nem találtak ki.
  A házasság intézménye "NEM BUKOTT MEG", csak rosszul csinálják!”
 • 2. sx486 2012. február 25. 06:56
  „Egyetértek a javaslattal.
  De a házasság utáni szexet ne hogy megszüntessék!”
 • 1. sharapova2008 2012. február 25. 06:37
  „Senki nem fog szexelés előtt ezektől a prűd,középkori "uraktól" felvilágosító tanácsokat kérni,akik "tévedtek" néhány évszázadot... A "házasságok" száma folyamatosan csökken,mert az intézmény - MEGBUKOTT!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bírák ügyében nem hajlandó kompromisszumra Magyarország

Ha az Európai Bizottság nem fogadja el a magyar választ, akár az Európai Bírósághoz is fordulhat az… Tovább olvasom