Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A Hatvannégy Vármegye szerint a rendőrség lehallgatta a telefonjaikat

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szerint a rendőrség törvénytelen eszközökkel lehallgatta a szervezet néhány tagjának egymással folytatott telefonbeszélgetését.
Csókakő augusztus 25-ei "lezárása" és az aznap történt "rendőri jogsértések" miatt demonstrált a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári szervezete és a Vértesalja Gyermekei szervezet csütörtökön, Székesfehérváron.

A városi rendőrkapitánysággal szemben levő parkban tartott megmozdulás valamivel több mint ötven résztvevője - köztük az Új Magyar Gárda tucatnyi tagja - előtt Boór Tamás, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári szervezetének képviselője azt mondta, hogy a csókakői eset kapcsán arra következtettek, a rendőrség törvénytelen eszközökkel lehallgatta a szervezet néhány tagjának egymással folytatott telefonbeszélgetését.

Magántelefonjaikon ugyanis - sejtve, hogy lehallgatják őket - olyan, tudatosan megtévesztő beszélgetéseket folytattak, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a Fejér megyei községben lesz az Új Magyar Gárda tagjainak avatása. Megbeszélték azt is, hogy hol találkoznak, honnan indulnak Csókakőre. Ezek után nehéz másra gondolniuk, mint arra, hogy telefonjuk lehallgatásával szerzett tudomást a csókakői helyszínről a rendőrség - mondta.

Kummer Ákos a Jobbik Magyarországért Mozgalom jogsegélyszolgálata nevében a demonstráció után az MTI-nek azt mondta, hogy az intézkedések során a rendőrség nem teljes mértékben tartotta be az előírásokat. Egyebek között az intézkedés alá vontak nem mindegyikével közölték az igazoltatás célját. A szabálytalan intézkedések miatt több panaszt is beterjesztettek az illetékes rendőri szervhez - tette hozzá.

Mező Balázs, a Jobbik jogsegélyszolgálatának tagja az MTI-nek elmondta: a Csókakőn történt rendőri intézkedés, az hogy hatszáz rendőr szállta meg a települést, nem felelt meg a rendőrségi törvényben rögzített arányosság követelményének. Továbbá az a rendőrségi állítás, hogy bűncselekmény elkövetésének megakadályozására vonultak ki a rendőrök a településre, nem valós, mert az Új Magyar Gárda mozgalom nem azonos a feloszlatott szervezettel, így tagjainak avatása nem valósít meg bűncselekményt, és tagjaival szemben "szóba sem jöhetett" a telefonlehallgatás engedélyezése.

A székesfehérvári demonstráció békésen zajlott le.


Olvasóink írták

 • 3. elemér 2012. augusztus 31. 12:47
  „Orbán remélem ugy fogja befejezni mint Mussolini. Lóg fejjel lefelé és megetetik vele az ujságot.”
 • 2. Goldmund 2012. augusztus 31. 08:44
  „No ez az Orbán-rendőrség! Illegális telefonlehallgatások, a rendőrség politikai célokra történő felhasználása! A Terrorelhárító Központ - hiába tagadja ezt vezetője - mégiscsak Orbán magánhadserege!

  Egyébként ügyesen megszívatták a rendőrséget! :-)))))
  Gratulálok akciójukhoz!”
 • 1. ISU 2012. augusztus 30. 22:54
  „Bevitték őket a sűrűbe, ha már lehalgatták a telefonokat !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüretre kész volt a fű: kábítószer-termesztőket fogtak el Szombathelyen

Két embert őrizetbe vett, többet pedig gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség Szombathelyen. Tovább olvasom