Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

A határvita nem enyhült

Nem közeledett Horvátország és déli szomszédja, Bosznia-Hercegovina álláspontja a két ország közti határvita ügyében a hétvégén, Zágrábban megtartott legmagasabb szintq csúcstalálkozón.

Slota szerint közös tankönyv szóba sem jöhet

Ján Slota elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is olyan közös magyar–szlovák történelemtankönyv lásson napvilágot, amelybQl az iskolák az eddigi szlovák szemlélettQl elütQ történelmet oktathatnának. Az MTA és szlovák partnerintézménye történészei évek óta közös tankönyv szemléleti alapjainak kialakítására törekszenek.

Putyin-ellenes tüntetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök ellenfeleibQl álló tüntetQ menet több száz tagja szombaton összetqzött Szentpéterváron a rendfenntartó erQkkel. A rendQri tiltás ellenére mintegy ötezer ember vonult át a városközponton, tiltakozva az ellen, hogy a Kreml véleményük szerint mind szorosabbra fogja a hatalom gyeplQjét.

Videofilm a kivégzésrQl

Az iraki belügyminisztérium 18 munkatársának a kivégzésérQl tett fel az internetre egy 3 perces videofilmet az Iraki Iszlám Állam nevq iraki terrorcsoport. A kivégzettek közül 14 holttestét már megtalálták.

Szqnni nem akaró zavargások Koppenhágában

A koppenhágai rendQrség néhány tucatnyi embert Qrizetbe vett vasárnap hajnalban a harmadik napja tartó éjszakai zavargások résztvevQi közül. Így már 643-an vannak. A tüntetQk az ellen tiltakoznak, hogy a rendQrség csütörtökön kilakoltatta az autonómok, punkok, hippik által negyedszázada jogellenesen használt Ifjúság Házat. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöregedett a partfal

Szegeden az árvízvédelmi rendszer leginkább szem előtt lévő része a belvárosi partfal. A vasbeton… Tovább olvasom