Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A határőrség napját ünnepelték

Ünnepséggel emlékezett meg a határőrség napjáról a Határőr Nyugdíjasok Soproni Szervezete tegnap a határrendészeti kirendeltségen. A magyar határőrség hatvan éve alakult meg, és Szent László, azaz a védőszent napja is ekkorra esik.
A Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete tegnap ünnepségen emlékezett meg a magyar határőrség megalakulásának hatvanadik évfordulójáról. A tegnap tartott határőrség napján a Cseri József határőr ezredes, a Győri Határőrizeti Kirendeltség igazgatója mondott beszédet, melyben a nyugdíjazott határőröket méltatta. Walter Dezső polgármester pedig emlékzászló átadásával ismerte el a nyugdíjasok munkáját.
– Tagjaink között nem csak az egykori határőrök, de nyugdíjasok és pártolók is szép számmal vannak, ezúttal körülbelül kétszázan érkeztek az ünnepségre – mondta el Kovács János nyugállományú határőr ezredes, az egyesület elnöke. – Tizennégy éves a Határőr Nyugdíjasok Soproni Szervezete, és hat esztendeje szervezzük évről évre védőszentünk, Szent László napja alkalmából az évfordulót. Hat hősi halottunk emlékművénél minden évben – mint ezúttal is – koszorút helyezünk el.
Az egyesület kerek születésnapot ünneplő tagjait is köszöntötte: a legifjabb tag huszonöt, a legidősebb hatvanöt esztendős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár George Bush látogatásától?

Tovább olvasom