Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

A határőrség hatékonyabb működése a cél

Az év elejétől egy közös ügyeleti szolgálat látja el a soproni, a kópházi és a fertődi határátkelőkkel kapcsolatos közvetlen irányítást. A feladatok megnőttek, ráadásul a hatékonyság is javult.
Hétfőről keddre virradó hajnalban a soproni határőrök, valamint osztrák kollégáik sikeres, közös akciót hajtottak végre. A Bécsi úti határátkelőnél lassított egy magyar rendszámú autós, jelezve, hogy meg fog állni az útlevélkezeléshez. Amint az előtte lévő autós elment, gázt adott és továbbhajtott. A határőrök a járművet Fertőrákos és Balf között a nádasban találták meg, benne a feltehetően bűncselekményből származó kismotorral és láncfűrésszel.
A határőrség január eleji átszervezése óta ez az első eredménnyel zárult eset, melyet Sopronból irányítottak, s melyben az osztrák társszervek is részt vettek. További változás, hogy míg korábban külön ügyeletes látta el a soproni, a fertődi és a kópházi határátkelők irányítását, az év elejétől mindezt egy személy végzi.
Halász Imre, az összevont Soproni Határrendészeti Kirendeltség vezetője azért hozta fel az említett példát, hogy érzékeltesse: az átalakítás a határőrség hatékonyságát szolgálta.
– A szakmai munkában nem történt jelentős változás, csupán annyi, hogy megszüntettük az átfedéseket – folytatta az alezredes.
„ Az ügyeletesnek megnőtt a koordináló szerepe, ugyanakkor kevesebbet kell foglalkoznia az adminisztrációval. Nagyobb a mozgástere, azaz egy-egy rendkívüli eseménynél gyorsabban mozgósíthatja a határőr kollégákat.”
– Mindent egy helyről irányítunk és az összes információnak birtokában vagyunk. Természetesen ehhez elengedhetetlen a megfelelő kommunikációs rendszer.
Az alezredes hozzátette még, az ügyeletes tiszteket előzetes szűrőn választották ki. A legfontosabb szempont az volt, hogy éles helyzetben, gyors, szakmailag megalapozott döntéseket hozzanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom