Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

A halak kiválasztása és megvásárlása

A biztos siker érdekében a legalkalmasabb halakat kell kiválasztanunk. Különösen fontos ez az első akvárium esetében, mert egy kis időbe kerül a rutin megszerzése, a halaknak pedig szükségük lesz kellő állóképességre, hogy túljussanak a gyakorlatlanságunk okozta nehézségeken.

Ne csábítsanak mindjárt a legdrágább fajok, hiszen nincs kellő gyakorlatunk, hogy ügyeljünk a szigorú követelményekre, így csalódást okozhatnak.

Ha vásárolni akarunk, mindig jó előbb kideríteni, hogy a hal két-három hétig már karanténban volt-e, mielőtt eladásra kínálták őket. Kerülni kell az olyan halakat, amelyeket azonnal eladnak, mert betegség vagy stressz miatt elpusztulhatnak. A jó kereskedő inkább azt fogja javasolni, hogy újonnan érkezett példányokat ne vásároljunk, hanem várjunk, amíg megállapodnak - addig is elteszi a halakat számunkra.

Hogyan válasszunk?

Figyelembe kell venni, vajon a kiválasztott hal mérete megfelelő-e az akváriumhoz képest. A hal a kereskedő medencéjében éppen a kívánt méretűnek nézhet ki, de gondoljunk arra is, hogy ezek a halak fiatalok, és a végleges méretük a duplája is lehet a jelenleginek. Vásárlás előtt próbáljuk meg kideríteni a hal felnőtt, vagy maximális akváriumi méretét.
Nem mindegy az sem, milyen fajokat engedünk össze. A kereskedőtől tudakoljuk meg, hogy a kiválasztott egyedek békében megférnek-e egymással, illetve hasonlóak-e az igényeik.

Az új egyedek beengedése az akváriumba

Az újonnan vásárolt halakat otthon nagyon óvatosan kell az akváriumba helyezni. Valószínűleg eltér a halak vizének hőmérséklete az akváriumétól, és minden hirtelen változás megviselheti a halakat. A két hőmérséklet kiegyenlítésére a legjobb módszer, ha az új halakat tartalmazó zacskót 10-15 percre az akváriumba tesszük, mielőtt kiengednénk őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanpiaci körséta

Havi rendszerességgel új sorozatot indítunk, amelyben az ingatlanpiacon fellelhető típuslakások és… Tovább olvasom