Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A győri tigrisek ünnepnapja

Akárcsak korábban az oroszlánok és nemrégiben a medvék, tegnap a tigrisek is tágas kifutóba kerültek a győri Xantus János Állatkertben, ahol ezzel befejeződött a ragadozósor rekonstrukciója.
(illusztráció)
Váratlan meglepetés érte csütörtök délelőtt a győri Xantus János Állatkertben tartózkodó látogatókat. Többosztálynyi gyermek élőben figyelhette, ahogy dr. Andréka György állatorvos, a vadaspark igazgatója az állatkerti munka sava-borsának számító nagymacskaszállítást irányította. Először altatólövedékekkel kábította el a tigriseket, de nem azért, mert betegek voltak – ahogy a nézelődő kisiskolások gondolták – , hanem mert csak így tudták a gondozók az egyenként kétmázsás csíkos bundájúakat új szállásukra átvinni.
A vadakat a diszkódrognak is nevezett speedhez hasonló, 3 milliliternyi szer szinte azonnal leterítette. Így orvosuk beadhatta nekik a védőoltásokat és még fogazatukat is nyugodtan megvizsgálhatta. A kábulat után pedig már tágas kifutójuk elkülönített részében ébredtek az állatok. A korábbinál jóval nagyobb, több mint ezer négyzetméteres helyükön természetközeli körülmények várják őket. Így holnapután, vagyis gyermeknapon már az árnyas, füves területtel, a sziklafalközeli mászórendszerrel ismerkedő háromtagú tigriscsapatot csodálhatják meg a látogatók.

50 milliós fejlesztés

Az egyik nőstény 20 éves múlt, és szinte egész életét szűk, betonaljzatú helyen töltötte. Ám az 5 éves hím és a 2,5 éves Káma – aki kölyökként került Győrbe – akár több évtizedig élvezhetik hirtelen kibővült mozgásterüket. Vasárnapi ünnepnapjuk zárását jelzi a ragadozósor rekonstrukciójának, annak a 4 éves fejlesztésnek, mely 40-50 millió forintba került.

Korábban:

Ismét megújult az állatkert (2002.03.24.) >>
Örülnek az örvösök: új kifutó (2002.04.28.) >>


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenkivel szót értek

A szegedi bölcsészkar angol tanszékén negyedszázaddal ezelőtt műfordítást tanító Göncz Árpádot… Tovább olvasom