Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

A győri Talentum Műhely a tehetségekért

A közelmúltban alakult meg a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a magyarországi és a határon túli magyar tehetséggondozással foglalkozó szervezetek hálózatának kiépítésére.

A tanács feladata, hogy létrehozza, folyamatosan fejlessze a tehetséges fiatalok felismerésével, kiválasztásával és segítésével foglalkozó szerveződések adatbázisát. Tervezik a tehetséges

fiatalok személyes segítésére, a tehetségsegítő kezdeményezések bemutatására helyi, térségi és regionális tehetségpontok létrehozását. A tanács elnöke prof. Csermely Péter, a Kutató Diákokért Alapítvány elnöke.
A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja tizenkét hazai és négy határon túli országos, illetve regionális tehetséggondozó szervezet: Bethlen Gábor Alapítvány

(Nagyenyed, Erdély), Bolyai Műhely Alapítvány, Bolyai Farkas Alapítvány (Zenta), Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, Kutató Diákok Országos Szövetsége és Alapítványa, Logos Alapítvány, Magyar Innovációs Szövetség és Alapítványa, Magyar Tehetséggondozó Társaság, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Országos Tudományos Diákköri Tanács, Tehetséges Magyarországért Alapítvány, Tehetségpártolók Baráti Köre, Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete.
A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács legutóbbi ülésén – az elmúlt évek során tehetségsegítésben végzett munkáját elismerve – egyhangú szavazással felvette soraiba a győri Talentum Műhelyt. A Győri Kistérségi Pedagógiai Szolgáltató Központban működő Talentum Műhelyt a Nemzeti Tehetségsegítő Tanácsban Mentler Mariann tehetséggondozó koordinátor pedagógus képviseli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 3 millió eurót fizethet visszamenőleg a Miocrosoft

Az Európai Bizottság emelheti a Microsoftra kiszabandó bírság mértékét és 2005. december 15-ig… Tovább olvasom