Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

A gyönyörű csomagolás

Sablontáskák vásárlása helyett izgalmas ajándékcsomagolási ötleteket kínálunk!

Hányan vannak, akik időt, energiát és pénzt nem kímélve vásárolják meg a karácsonyi ajándékokat, aztán unalmas sablontasakokba dugják, megfosztva a megajándékozottat a bontogatás igazi izgalmától. Mert a szép csomagolás fokozza az örömöt, az ajándék értékét. Bár ma már rengeteg gyönyörű csomagolópapír kapható, érdemes egy kicsit megtornáztatni a fantáziánkat, s idén valami igazán eredeti módon csomagolni a meglepetéseket! Adunk néhány ötletet, amelyek nem pénz-, legfeljebb egy kicsit időigényesek, de mindenképpen megéri időt áldozni rájuk.

Csomagolópapír házilag

Gyönyörű ünnepi csomagolópapírt készíthetünk a legolcsóbb színes rizspapírból, amit ívben bármelyik papírboltban megvásárolhatunk. Az alap sötétkék, sötétzöld vagy bordó rizspapír, emellett szükségünk lesz még hobbiboltokban kapható dekorgumira és egy kis darab vastag deszkára vagy fakockára a pecséthez, valamint arany vagy ezüstszínű akrilfestékre. A dekorgumiból vágjunk ki valamilyen karácsonyi motívumot - csillagot, fenyőfát vagy angyalszárnyat -, ragasszuk a fakockára, így már készen is van a pecsét. Ecsettel vigyük fel rá az akrilfestéket, majd pecsételjük a mintát a kiterített papírra. Más-más hatást kapunk, ha egyenlő távolságra, mást, ha például egy-egy csíkban, esetleg rács alakban visszük fel a mintát, de kipróbálhatjuk azt is, hogy a minták megszáradása után egy kicsit elcsúsztatva egy másik színnel másodszor is rápecsételünk a motívumokra. A műveletet készen kapható pecsétekkel is elvégezhetjük. A becsomagolt ajándékot  a minták színével megegyező zsinórral vagy szalaggal kössük át.

Textilbe rejtve

Lakástextil-üzletben vagy méteráruboltban gyönyörű anyagokat vásárolhatunk, például áttetsző, sejtelmes organzát vagy karácsonyi mintás textileket. A textilcsomagolás különösen praktikus a nem túl nagy, szabálytalan alakú darabok becsomagolásához, amelyeket papírba nem lehet szépen becsomagolni. A szabáshoz az ajándékot fektessük az anyagra, majd hajtsuk fel az anyag széleit, hogy kiderüljön, mekkora négyzetet vagy kört kell kivágnunk. Szegjük be az anyagk széleit, csomagoljuk bele az ajándékot, majd egy szép szalaggal kössük át a batyut. A szalag végeire fűzhetünk színes gyöngyöket, ezekből az anyag szélére is felvarrhatunk néhányat.

A cipősdoboz újjászületése

Elegáns megoldás, ha egy cipősdobozt bevonunk színes csomagolópapírral, s ebben adjuk át az ajándékot. Profi megoldás, ha a doboz színétől elütő, de azzal harmonizáló selyempapírt teszünk a dobozba bélésnek, s azt hajtjuk rá az ajándékra. Klasszikus hangulatú összeállítás a piros-zöld, a kék-piros vagy a zöld-arany, élénk színek, mint a piros, a narancs vagy a világoszöld használatával fiatalos, vidám végeredményt kapunk. Érdemes időt szánni a doboz alapos, pontos bevonására, hogy az ünnepek után is használható legyen tárolásra. A bevonás akkor lesz a legszebb, ha tapétaragasztót használunk hozzá, amit a barkácsáruházakban kis kiszerelésben is beszerezhetünk.

A természet ajándékaival

Natúr hangulatú csomagolást készíthetünk a természet kincseinek felhasználásával. Szükségünk lesz natúr színű vagy sötétbarna csomagolópapírra (például olcsó rizspapírra), raffiára, valamint különböző termésekre: fahéjrudakra, tobozokra, apró, göcsörtös ágakra. Ezeket egy kiránduláson magunk is begyűjthetjük, de nagyobb virágboltokban, barkácsáruházakban is megvásárolhatjuk. Az ajándékot csomagoljuk be a natúr papírba, kössük át a raffiával, majd ragasztóval (vagy ragasztópisztollyal) erősítsük rá vagy raffiával kössük fel a terméseket. Készíthetünk például kis kötegeket fahéjrudakból, amit szintén raffiával köthetünk össze, és díszíthetünk egy-egy szem szegfűszeggel vagy csillagánizzsal.   

Mosolyogni tessék!

Kattintson a képre!
Az élénk színek kontrasztja adja a varázsát ennek a vidám csomagolásnak. Az alap egyszínű, matt csomagolópapír, erre kerülnek rá a papírmasnik, amelyekhez hengerré csavart papírcsíkot kell vásárolnunk (hobbiboltokban és nagyobb virágboltokban juthatunk hozzá). A papírcsíkot széthajtogatva formázzunk masnit, rögzítsük egy csepp ragasztóval (ha van ragasztópisztolyunk, még jobb), majd ragasszuk a kész masnit a csomagra. Végül a masni közepébe ragasszunk egy szárított naracs- vagy citromkarikát, de egy óriási, színes gomb is megteszi.   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotóalbum - másképp!

Új kreatív tevékenység hódít Amerikában: a scrapbooking új ruhába öltözteti családi fényképeinket. Tovább olvasom