Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

A gyöngyfqzés rekorderei

Megdöntötte tavaly felállított rekordját a Gyarmati Általános Iskola gyöngyfqző szakköre. A hétvégén 24 óra alatt közel 4,7 kilométer drótra 288 ezer gyöngyöt fqztek fel, így alkotva 681 virágot s egy szép gyöngyfát.
Bélyegképeket, kitqzőket készítettek gyöngyökből öt évvel ezelőtt, később karkötőket, nyakláncokat fqztek. Két éve már gömbökre tqzték a flittereket és a gyöngyöket, tavaly fqzési alaprekordot állítottak fel a Gyarmati Általános Iskola gyöngyfqző szakkörének tagjai. Akkor 24 óra alatt összesen 4,3 kilométer drótra 209 ezer gyöngyöt fqztek fel. Ehhez hozzátartozik, hogy nem sima drótra kellett ráhúzni az apró gyöngyszemeket, hanem virágokat s fát formáltak belőlük.
A szakkör saját rekordjának megdöntésébe kezdett szombaton reggel 8 órakor, s 24 órán át 59-en fqzték a gyöngyöket, s alkották a virágokat s a gyöngyfa leveleit.
A rekord sikerült, 4,7 kilométer drótra 288 ezer gyöngyöt fqztek fel. Összesen 681 virágot készítettek, a fára 165 levél, 161 virág került.
A szakkör vezetője, Hollenczerné Balogh Ilona elmondta lapunknak, hogy ez évben öt vendégdiák, akik a gyöngyfqző versenyen jó helyezéseket értek el, jutalmul tagjai lehettek a mostani rekordot felállító csapatnak. A legtöbb gyöngyöt, 14.167-et Varga Lorett fqzte fel. Az évek során eddig összesen 120 gyermek vett részt a rekordkísérletekben, ki egyszer, mások több alkalommal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bakterház: a világ közepe

"Az „ötlépésnyi birodalom", a MÁV Rt. „Szeged forgalmi csomópont" mozgalmas életű… Tovább olvasom