Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

A gyógyszer legyen hatásos

A lakosság mindössze egytizede számára legfontosabb tényező a gyógyszer ára, a többség a készítmények hatásosságára és biztonságosságára figyel – derül ki a GfK Hungária egyik tanulmányából.
A Piackutató Intézet 2007 áprilisában a 15 évnél idősebb lakosság körében végzett kutatást 990 fő megkérdezésével arról, hogyan értékeli saját egészségi állapotát, mit tesz egészségének megőrzése érdekében, továbbá hogyan viszonyul a kezelésekhez és a gyógyszerekhez.
Az egyik legtöbbször hangoztatott vélemény, hogy túl drágák a gyógyszerek, és ezt a GfK Hungária felmérésének számos adata is mutatja. Például a megkérdezettek 46 százaléka véli úgy, hogy a gyógyszerekre kifizetett összeg jelentős teher a család költségvetésére nézve, – így gondolja a 60 évesnél idősebb korosztály 70 százaléka.

A lakosság többsége a gyógyszerek esetében nem kifejezetten árérzékeny. A legfontosabb a gyógyszerek hatásossága, valamint a biztonság. A megkérdezettek mindössze 10 százaléka számára a legfontosabb az ár. Mindez azt is jelenti, hogy a páciensek jóval több információt szeretnének kapni a gyógyszerek hatásáról és a lehetséges mellékhatásokról. A betegek 61 százaléka szembesült olyan helyzettel, amikor az orvos felajánlotta az olcsóbb gyógyszer rendelésének lehetőségét, de csak a páciensek 30 százaléka kezdeményezte saját maga az alacsonyabb árú készítmény felíratását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városközpontot álmodott Révfalunak

Imre Krisztián építészmérnök (29) éppen egy éve kapta meg diplomáját, s annak a tervező-teamnek a tagja lehetett, amelyik nemrég megosztott első helyezést ért el a Dunakapu tér fejlesztésére kiírt pályázaton. Tovább olvasom