Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

A gyermekekért imádkozott a pápa

A gyermekek méltóságának tiszteletben tartására szólította fel a világot a vatikáni Szent Péter-bazilikában bemutatott karácsonyi éjféli miséjén XVI. Benedek pápa.
Jézusnak egy betlehemi istállóban való megszületésével „Isten a gyermekek iránti tiszteletre tanít bennünket” – hangsúlyozta a katolikus egyházfő szentbeszédében az éjféli misén, amelyet 36 bíboros részvételével mutatott be a bazilikában jelen lévő több ezer és a televíziós közvetítés révén a szertartást világszerte követő több millió hívő előtt. A keresztények által Isten fiaként tisztelt Jézus születését ünneplő szertartást 47 ország 73 televíziója közvetítette élőben.
„ A betlehemi gyermek tekintetünket mindazon gyermekek felé fordítja, akik világszerte szenvednek, akiket kihasználnak, akik megszülettek vagy nem születtek meg” – tette hozzá a pápa arra utalva, hogy a katolikus egyház ellenzi az abortuszt.
A 79 éves XVI. Benedek, akinek ez volt pápasága második karácsonyi éjféli miséje, megemlékezett azokról „a gyermekekről, akik katonaként szolgálnak az erőszak világában”, akiknek koldulniuk kell, „akik nyomortól és éhségtől szenvednek” akik „nem ismerik a szeretetet”.
„ Imádkozzunk azért, hogy Isten szeretetének fénye borítsa be ezeket a gyermekeket. Kérjük Istent, segítsen bennünket, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a gyermekek méltóságának tiszteletben tartásáért” – mondta a pápa.
XVI. Benedek szólt arról, hogy a karácsony az ajándékok ünnepévé vált, annak emlékére, hogy az Isten önmagát ajándékozta az embereknek. „A számos vásárolt és kapott ajándék között ne feledkezzünk meg az igazi ajándékról: magunkból adjunk valamit egymásnak” – kérte a katolikus egyházfő.
XVI. Benedek pápa vasárnap arra is felszólította az embereket, hogy emelkedjenek felül az előítéleteiken. „Jézus mindnyájunkért eljött, és testvérekké tett bennünket” – mondta a katolikus egyházfő lakosztályának a Szent Péter térre néző ablakából a téren összegyűlt zarándokokhoz intézett hagyományos áldásában. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönrács mögé zárt remények

A fény, a Megváltó születésének ünnepén jobbik énje mutatkozik meg a karácsonyozóknak. De a hatalom… Tovább olvasom