Kisalföld logö

2017. 04. 28. péntek - Valéria 6°C | 10°C Még több cikk.

A gruppen a brit kamaszok új hobbija

A diákok rendszeresen összegyűlnek egyikük lakásán, és addig szexelnek, míg a szülők haza nem érnek.

Eszterláncnak (daisy chain) hívják az angol kamaszok délutáni orgiáikat. A diákok összegyűlnek egyikük lakásán, és addig szexelnek, míg a szülők haza nem érnek a munkából. A jelenség az angol védőnők szerint egyre elterjedtebb a tinédzserek körében, és számos veszéllyel járhat.

Harrogate-ben rendezték meg a héten az angol védőnők konferenciáját, és ott számoltak be a kamaszokkal foglalkozó egészségügyi dolgozók a jelenségről, mely egyre több londoni iskolában terjed, írja a BBC. "A kollégáimtól hallottam először, hogy a gyerekek csoportos szexre jönnek össze, ráadásul meglehetősen gyakran." - mondta el Judy McRae, az egyik angol védőnő. "Ők csak eszterláncnak (daisy chain) hívják, és ez a jelenség meglehetősen aggaszt minket, hiszen mind a szexuális úton terjedő betegségek, mint pedig a terhesség veszélyét fokozza. Amennyit megtudtunk, az eszterláncolás azt jelenti, hogy a kamaszok összegyűlnek egyikük otthonában, és abból űznek sportot, hogy minél több partnerrel létesítsenek szexuális kapcsolatot, mielőtt szüleik hazajönnének a munkából. Véleményem szerint ez meglehetősen új jelenség, a gyerekek is még csak most kezdtek el beszélni róla."

"Nem lehetek AIDS-es"

Emellett felhívták a figyelmet a HIV-vírus egyre szélesebb körű terjedésére is, egy 14 éves fiú esetével, aki szexuális úton, bár nem csoportos szexben kapta el a fertőzést. A fiú állítólag sokkot kapott, mikor közölték vele a hírt, mivel úgy gondolta, ilyen fiatalon nem lehet elkapni a betegséget. "Nem lehetek AIDS-es, csak idősebb emberek kaphatják el" - mondta a diák. Az orvosok és a védőnők szerint ezek a kockázatos szexuális szokások, mint például az eszterláncolás a legfőbb veszélyforrásai az AIDS terjedésének.

A védőnők szerint a közösség nyomása veszi rá a fiúkat, hogy minél fiatalabb korban kezdjék a szexuális életet. Liz Allan, az iskolai védőnők fórumának elnöke szerint sok fiú bandákba verődik, ahol a korai és minél aktívabb szexuális teljesítmény divatosnak számít. Egyre gyakoribb az is, hogy ezek a fiúkból álló bandák arra kényszerítenek egy lányt, hogy mindegyikükkel létesítsen szexuális kapcsolatot. Allan elmondása alapján minden védőnő találkozik munkája során olyan esttel, amikor a gyerekek szexuális kizsákmányolás, vagy prostitúció áldozatai lesznek, sőtaz sem ritka, hogy a diákok áruba bocsátják testüket a pénzszerzés reményével.

Több védőnő kellene

A védőnők egyúttal arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy munkájuk már jóval több, mint pusztán a gyerekek testsúlyának mérése, vagy az oltások beadása. A szexuális felvilágosítás mellett a kábítószer és az alkohol problémájának megoldásában is fontos szerepet kell vállalniuk. Egy 1200 védőnő bevonásával végzett tanulmányból az derült ki, az iskolában tevékenykedő egészségügyi dolgozók mintegy 90 százalékát keresik fel a diákok szexuális kérdésekkel, így szinte a védőnők mindegyike részt vesz a szexuális felvilágosításban. Szintén 90 százalék foglalkozik táplálkozási tanácsadással, illetve elhízással kapcsolatos kérdésekkel, és kétharmaduk kábítószeres tanácsadással is foglakozik. Nagy-Britanniában jelenleg 3000 védőnő dolgozik az iskolákban, de szakértők szerint kétszer ennyire lenne szükség.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomul a Skype

A Skype VoIP internetes telefonszolgáltató megkötötte első szerződését egy mobilcéggel arra vonatkozóan, hogy utóbbi ügyfelei fix havidíjas 3G internetes szolgáltatás keretében igénybe vehetik a Skype kínálta telefonálási lehetőséget. Több szakértő úgy gondolja, hogy a Skype nem lesz túl népszerű a mobilszolgáltatók körében, mivel konkurenciát jelenthet saját konstrukcióik számára. Tovább olvasom