Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

A Graphisoft az idén sem fizet osztalékot

A Graphisoft Park SE április 30-án tartja éves rendes közgyűlését.
Az igazgatóság azt javasolja, hogy a cég ne fizessen osztalékot, hanem a teljes - a magyar számviteli törvény szerint számolt - 1,04 millió eurós mérleg szerinti eredmény az eredménytartalékba kerüljön - derül ki a tőzsde honlapján szerdán közzétett előterjesztésekből.

A cég egy évvel korábban sem fizetett osztalékot.

Az igazgatóság a 2009. évi magyar számviteli előírások alapján készített auditált éves beszámoló 6,969 millió euró mérlegfőösszeggel és 1,04 millió euró mérleg szerinti eredménnyel javasolja elfogadni.

A Graphisoft Park SE a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint konszolidáltan 79,91 millió euró mérlegfőösszeggel és 88 ezer euró mérleg szerinti veszteséggel zárta a tavalyi évet.

Az igazgatóság a beszámoló szerint 2010-ben az IFRS szerint 7,1 millió euró bérleti díjbevétel mellett 0,1 millió euró nyereséget vár az épületek jelenlegi, 77 százalékos kihasználtságát figyelembe véve. A készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) a társaság várakozásai szerint 2010-ben 6,1 millió euró lesz, szemben a 2009. évi 5,87 millió euróval.

A beszámoló kiemeli, hogy a menedzsment nem számol a kihasználtság gyors és jelentős javulásával.

A társaság összesen 9,34 hektár szabad fejlesztési területtel rendelkezik, amiből 2,38 hektár területen a Gázgyár 14 ezer négyzetméter műemlék épületegyüttese található. A műemléki feltárás 40 százaléka már megtörtént, és a munka tavasszal folytatódik. A területre még nincs érvényes szabályozási terv, jelentős a környezetszennyezési kockázat és korlátozott a hasznosítási lehetőség a megőrizendő épületek miatt. A területre vonatkozó változtatási tilalom ugyanakkor 2010 februárjában megszűnt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

266 forint körüli euró jegyzés várható szerdán

Alig változott a forint árfolyama szerdára virradóra a nemzetközi deviza kereskedelemben. Tovább olvasom