Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

A Graboplast is esélyes az olimpián

Folynak a tárgyalások, hogyan juthatnak ki a Grabo sportpadlói a 2008-as pekingi nyári játékokra.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezette delegáció tagjaként a közelmúltban Kínában járt Nagy Sándor, a győri Graboplast rt. vezérigazgató-helyettese. Az üzletember Pekingben találkozott a Kínai Olimpiai Bizottság szervezőbizottságának elnökhelyettesével, akivel arról tárgyalt, hogyan juthatnak ki a Grabo sportpadlói a 2008-as nyári játékokra.

Lehet, hogy a Graboplast sportpadlói a Tianjin stadionkomplexumban is ott lesznek majd.
A Graboplast másfél éve van jelen a kínai piacon, éves forgalma meghaladja az egymillió dollárt. Az elért sikerek tükrében nem meglepő, hogy a miniszterelnök kíséretében a győri cég képviselője is Kínába repülhetett magyar gazdasági vezetők társaságában.
– Kínában klasszikus rezsim uralkodik, s az üzletek megkötésében nagyon fontos szerepet játszik a politika, a politikai támogatás – érzékeltette Nagy Sándor, miért volt fontos a Graboplast szempontjából, hogy Gyurcsány Ferenc kíséretében utazhatott az ázsiai országba. A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, régóta dolgoznak már azon, hogy minél nagyobb támogatottságot szerezzenek a cég sportpadlóinak, hogy ezekkel borítsák a 2008-as nyári játékok létesítményeit, különösen a küzdősportokra fejlesztett ki nagyon jó minőségű padlóburkolókat a győri társaság.

Nagy Sándor nem sokkal kínai elutazása előtt Budapesten találkozott a Kínai Olimpiai Bizottság szervezőbizottságának elnökével, aki mellesleg a pekingi pártbizottság első titkára.
– Kóka János gazdasági miniszter vezetésével látogattunk el Pekingben a szervezőbizottsághoz, ahol az elnökhelyettes mellett további nyolc taggal is találkozhattunk – avat be a részletekbe Nagy Sándor, aki prezentációt tartott a sportpadlókról, s érzékeltette, hogy a küzdősportok és edzőtermek mellett olyan speciális padlókat is kínál a társaság, amelyek kiválóan alkalmasak az olimpia egyéb létesítményeibe, mivel nagy a kopásállóságuk és csúszásmentesek, ami nem elhanyagolható szempont ott, ahol tömegek fordulnak meg.

Külön örömmel nyugtázta Nagy Sándor, hogy megismerkedhetett azzal a személlyel, aki a kivitelezésekért felelős az olimpiai bizottságban, s támogatást ígért a győrieknek. A megbeszélésen jelen volt a Graboplast sanghaji disztribútora, a JOC-cég is, amely a vezérigazgató-helyettes hazaérkezése után máris jelezte, érzékelik azt a fajta támogatottságot, amit egy miniszterelnöki látogatás hátszele jelent.

– A pekingi olimpia jelmondata az, hogy egy világ, egy álom, s ennél jobbat mi sem tudunk kitalálni, mert óriási jelentősége lenne, ha a Graboplast az olimpia hivatalos beszállítja lehetne – fogalmazott Nagy Sándor, aki úgy véli, céljuk teljesülése olyan referenciát jelentene a térségben, amely további üzleteket hozhatna.
Az olimpiai bizottság mellett politikai támogatást kapott a Graboplast azon a megbeszélésen is, amelyet Pekingben az ottani metró vezetőivel folytattak. Gőzerővel terjeszkedik a főváros föld alatti közlekedése, s itt járműipari padlóval szeretne sikereket elérni a Graboplast. Az első próbaszállítások már Pekingben vannak, s a politikai hátszél is adott, amely Kínában nagyon fontos az üzletkötéshez.

– A kínai út során talán csak egyetlen negatív impulzus ért – vélekedett Nagy Sándor. – Kommunikációban még fejlődnie kell a hatalmas országnak. Taxisofőrökkel, étteremben felszolgálókkal beszélve rá kellett döbbennünk, hogy nem tudunk beszélgetni, az egyetlen nyelv ugyanis, amit értettek, az a kínai volt. Ha ezen is túllépnek, Kína valóban a világ meghatározó hatalma lesz, minden más területen ugyanis gőzerővel fejlődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés a repülőtéren

A közelmúltban Spanyolországban rendezték meg a szenior atléták világbajnokságát. A viadalon a 77… Tovább olvasom