Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A gépész

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Mi történik vele tulajdonképpen?
rendező: Brad Anderson

forgatókönyvíró: Scott Kosar
operatőr: Xavi Giménez, Charlie Jiminez
jelmeztervező: Maribel Pérez
zene: Roque Banos
producer: Julio Fernández
vágó: Luis De La Madrid

szereplő(k):
Christian Bale (Trevor Reznik)
Jennifer Jason Leigh (Stevie)
Aitana Sánchez-Gijón (Marie)
John Sharian (Ivan)
Michael Ironside (Miller)
Larry Gilliard Jr. (Jackson)

A film sztorija

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevie-nél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja.

Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné...

Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése? www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjnr

"Nemcsak maga Reznik, de az őt körülvevő világ is úgy fest, mintha nem
is a valóságban, hanem egy rémálomban lennénk, amiből a legjobb lenne felébredni. A Reznikkel történő szürreális események, a riasztóan lesoványodott fiatalembert körülvevő alakok(Marie, a felszolgálólány, Stevie, a prostituált és egy fenyegető kinézetű munkatárs, aki a legváratlanabb helyzetekben tűnik fel) tisztázatlan szerepe is mind valami rejtélyt sejtetnek, amihez azonban a rendező csak az utolsó utáni pillanatban adja meg a kulcsot. Addig is a Hetedikből ismerős, fakó színekkel tüntető, kietlen nagyvárosi díszletek között lavírozunk egyik szereplőtől a másikig, gyilkosságtól balesetig, rejtélytől rejtélyig."
A teljes cikk

mozinet.hu - Mo

"Azonban egyetlen nagy hibával mégis rendelkezik: az első negyedóra után a műfajban járatosabb nézők könnyedén leleplezik le a végszóra tervezett „nagy" csavart, lévén tucatnyi egyéb film élt már ezen eszközzel. A 2003-as A texasi láncfűrészes-remake szkriptjéért is felelős Scott Kosar forgatókönyvíró ennek ellenére érdekfeszítően terelgeti kerek egésszé a látszólag teljesen zavaros szálakat, így a csiszolt dramaturgiai fogások, az ügyesen felépített történet és a trükkös szimbólumok egészen a záró képsorokig lekötik a nézők figyelmét. Bale tényleg rémisztően sovány – ugyan kérdéses, miért volt szükség ilyen mérvű súlyvesztésre, az viszont egyértelműen kijelenthető, hogy remek színésszé érett. Jelenléte uralja a vásznat, így mellette fel sem tűnik Jennifer Jason Leigh magabiztosan megformált, romlott, ám szeretnivaló prostituáltfigurája."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell

Az ízletes krémmel töltött csirkemell mellé különleges, füstölt sajtos kukoricapürét kínál… Tovább olvasom