Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

A gazda beismerte, a tolvajok miatt tett fagyállót a borába

Elmondása szerint az utóbbi időben többször loptak tőle ismeretlenek bort, ezért döntött úgy, hogy a tolvajok megleckéztetésére fagyállót önt a hordóba.
Beismerő vallomást tett csütörtökön az a 37 éves vácszentlászlói borosgazda, akit korábban tanúként hallgattak ki a településen történt mérgezés, illetve haláleset ügyében, s aki korábban tagadta, hogy fagyállót tett volna a borába. Emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárás indult V. Pál ellen - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy az eddigi adatok szerint a férfi október 24-én az udvarán található nyitott pincében elhelyezett hordóban lévő borhoz fagyállót töltött. Ebből a borból Sz. Sándor, 30 éves vácszentlászlói lakos több flakonnyit ellopott, és az italból több ismerősének is adott - tette hozzá.

Sz. Sándor október 27-én mérgezés gyanújával került kórházba, amiről két nap múlva az apja tett bejelentést a rendőrségen. A férfi már a kórházba kerülésekor is kritikus állapotban volt, és a gondos orvosi ellátás ellenére november 1-jén elhunyt.

Rajta kívül - szintén mérgezés gyanújával - további öt embert vittek kórházba. Az elsődleges orvosi vélemény szerint mindannyian fagyállót tartalmazó folyadékot ihattak – tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség az ügyben emberölés kísérletének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Több helyen tartottak helyszíni szemlét, amelyeken különböző összetételű folyadékokat foglaltak le és vizsgáltattak meg szakértőkkel.

Azt is vizsgálják, hogy pontosan mi okozta a férfi halálát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói először tanúként hallgatták ki V. Pált, aki a bűncselekmény elkövetését kezdetben tagadta, majd csütörtökön elismerte. Elmondása szerint az utóbbi időben többször loptak tőle ismeretlenek bort, ezért döntött úgy, hogy a tolvajok megleckéztetésére fagyállót önt a hordóba.

A férfi az elmúlt négy évben a sérelmére elkövetett bűncselekményekről a rendőrségre egyetlen esetben sem tett bejelentést - közölte a PMRFK szóvivője, hozzátéve, hogy V. Pál ellen szabadlábon hagyása mellett folytatják le az eljárást.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. Demalgon 2013. november 10. 23:07
  „Amúgy csak annyit ehhez, hogy itt akkor lenne rend, ha visszanyúlnánk Szent István törvényeihez. Azok a törvények még nem a bűnözőket védték, mint a Btk, a Ptk, és még sorolhatnám. Ebben az országban a törvények a bűnözők védelmére, és nem a bűn megelőzésére vannak létrehozva és használva. És amig vannak olyanok, mint te pancser, addig inkább előbb kötnétek fel azt is, aki a családját akarja megvédeni, mint azt, aki egy ártatlan ember családjára támad. És itt kezdődik az, amikor elgondolkodtató, hogy ember vagy-e egyáltalán, vagy egy másik kaszt az evolúciós listában.”
 • 87. Demalgon 2013. november 10. 22:55
  „pancser, nem érdekel, ha tolvaj van az udvaromon agyonverem, mert veszélyezteti a családom biztonságát és testi épségét, ennyi, sőt ha kell még baltával ketté is vágom. A Btk a bűnözőket védi, a rendőrök a bűnözőket ajnérozzák. Nem érdekel se a tárolás, se a lötty, sem egyéb. Mit keres egy zárt udvaron egy tolvaj. Semmi garancia arra, hogy lopni jött. Javaslom, hogy hozzuk vissza Szent István király törvényeit, azt hiszem, ha levágnánk a tolvajok kezét tőből, rengeteg csonkult ember szaladgálna az országban.

  Még egyszer hangsúlyozom, nem érdekel a hülye okfejtésed, mert igenis, zárt területen úgy védem meg a birtokomat, ahogy akarom, és ha egy féreg lop és terit, amiből másnak kára származik, istenem, hulljon a férgese. Nehogy már egy tolvajt védjünk. A rendőröknek nem lehet hinni emellett, semmi garancia és hiteltelen, hogy nem lett feljelentés téve, egy rendőr ott hazudik, ahol csak tud. Ha igazat mondana nem tökölnének annyit egy ügyön és zárnák le a végén úgy, hogy "nem tudjuk megoldani". Hiteltelen.”
 • 86. pancser 2013. november 10. 22:13
  „85. Demalgon 2013.11.10. 13:33
  Neked fogalmad sincsen arról, hogyan lehet löttyöket tárolni biztonságosan. Erre majd akkor jössz rá, ha az asszony a hypót borosüvegbe tölti te pedig meghúzod. Gondatlan veszélyeztetés a tényállás, esetleg emberölés. Ha szomszéd húzza meg, vagy egy tolvaj akkor is. A tolvaj esetében fennállna az enyhítő körülmény, mit keresett ott, ami a jelen esetben nem, mert a tolvajoknak készítette a halálos itókát előre megfontolt szándékkal. Ehhez senkinek sem ad a jog felhatalmazást.”
 • 85. Demalgon 2013. november 10. 13:33
  „amúgy meg ... pancser, ez hülyeség amiket és ahogy próbálsz érvelni. Bőrszin alapján épp a dakoták vannak előnyben, mert mindenki őket védi és dicséri meg a rendőrség kötelékéből, ha valakit megölnek. Amúgy meg én is kitalálnék valamit, ha folyamatosan meglopnak és a rendőrség meg tojik az egészre, mert a rendőrségnek egy szavát nem lehet elhinni. Miért vállaljon felelősséget és miért bűnhődjön egy ember azért, mert egy tolvaj baromsága miatt mérgezés történt? Nem kellett volna ellopni, ja hogy az nem megy? Akkor szar ügy, igy járt.”
 • 84. Demalgon 2013. november 10. 13:30
  „Nem tett, vagy letagadták a rendőrök. Nagyon szeretnek egy tollvonással lezárni ügyeket és kitörölni, mintha nem is lett volna ügy ...”
 • 83. pancser 2013. november 09. 11:13
  „79. Dwatson 2013.11.08. 21:34
  A legjobb ha nem tesz bele semmit, a ricinusolajat kenje a fejére állítólag a haj nő tőle.
  82. BJ.MÓVÁR 2013.11.09. 00:07
  Persze, csak nem ajánlatos mindenféle löttyöt össze-vissza tárolni.”
 • 82. BJ.MÓVÁR 2013. november 09. 00:07
  „Szerintem saját hordójában mindenki azt tárol amit akar!! Tehetett volna bele akár sósavat is,nem kell lopni!!”
 • 81. AntiFricc 2013. november 08. 23:01
  „Ha Sanyi bácsi jövő héten megnyalja a kipufogómat és beledöglik, akkor is én leszek a hibás?
  Lol...”
 • 80. AntiFricc 2013. november 08. 22:59
  „Hát ez vicc. Ez most tényleg komoly?
  Hol tartunk? Az egyértelmű, hogy Magyarország rég nem jogállam, na de eddig süllyedni?
  EU, pff, még rosszabb. Agymosott moslék.

  Tehát ezentúl akkor legyen törvénybe iktatva, hogy fagyállót nem tehetsz a saját házadban hordóba.

  Ha nem <moderálva> sötét bőrű lett volna az áldozat, ez nem is lenne kérdés, hogy ártatlan lenne Pál.

  Talán nem kellett volna betörni? Ott kezdődik ám a dolog uraim.”
 • 79. Dwatson 2013. november 08. 21:34
  „77. pancser 2013.11.08. 18:18
  "ricinusolaj is megtette volna."
  Mekkora mennyiségben? Honnan lehet tudni,hogy a betörő 1 pohárral vagy 2-3 litert iszik majd? A terápiás mennyiség és a halált okozó dózis között is csak ekkora a különbség! Gyermeket és idősek számára tilos a használata,még előírt dózis mellett is!”
 • 78. bojzol 2013. november 08. 21:23
  „33.pancser Te nem tudod mit beszélsz . Kevered a szezont a fazonnal . A gazda sem tett mérget mondjuk üdítős üvegbe.! A család biztosan tudta mihez nem szabad nyúlni.Rendes helyen a gazdán kívül senki sem nyúlhat a bórhoz.
  Milyen faji előítéletről beszélsz ? Sosem tennék ilyet . Azt sem tudom kik voltak a tettesek . Ne magyarázz bele hülyeséget”
 • 77. pancser 2013. november 08. 18:18
  „75. ekkenekepen 2013.11.08. 16:29
  Bizonyos portálok "nevelő" hatása látszik rajtad, amúgy is alacsony IQ csökkentésének legfőbb eszköze.
  A borlopás meg az emberölés nem egy kategória sem a civil életben sem a jogban. A gyilkosság az gyilkosság bárhogy is nézzük, ha már "büntetni" akart egy jó adag ricinusolaj is megtette volna.
  74. kokolorbi 2013.11.08. 15:32
  Mutasd meg hol találom állításod igazolását.”
 • 76. Firestarter73 2013. november 08. 16:48
  „én itt egy problémát látok csak,rossz ügyvédet fogadott meg!!
  a többit meg leírták az előttem szólók..”
 • 75. ekkenekepen 2013. november 08. 16:29
  „74. kokolorbi 2013.11.08. 15:32
  öreg ha nem vetted volna észre ez is pont egyike azoknak akik nélkül jobb lenne ez a föld és minket akarnak kívül tudni ebből az országból.
  nem véletlen hogy évek óta főállásban fröcsögi a baromságát olyan modorban mint aki elhiszi róla hogy nem egy tömény baromság. Tudod a moszad figyel az online agyzsugorításra is, szorgalmas ügynök álloánya van erre is.”
 • 74. kokolorbi 2013. november 08. 15:32
  „70. pancser 2013.11.08. 14:29
  A jog sajnos különbséget tesz áldozatok között bőrszín, vallás alapján pedig sokak ezt nem szeretnék. A különbségtétel pedig nem a többségi társadalom tagjait segíti.
  Azt hiszem te egy lila ködben élsz és elhiszed a sok maszlagot amit a kedvelt médiáid leírnak.”
 • 73. Madarász 2013. november 08. 15:18
  „Sokkal okosabb lett volna a gazda, ha egy kicsi halálfejes matricát tesz a tartályra. Azt tárol a saját telkén a saját pincéjében, amit akar, a c típusú állampolgároknak engedély nélkül ott semmi keresnivalója. A híradóban ugyanis pontosan látszott, hogy a kórházban ápolt férfi melyik etnikumhoz tartozott, hiába takartatta az arcát.

  Lassan odáig jutott a világ, hogy a becsületes állampolgároknak semmihez sincs joga, a tolvajnak, rablónak, gyilkosnak persze van.”
 • 72. titokban 2013. november 08. 14:39
  „Az a baj, hogy már megint az a "bűnös", akitől loptak és akihez rendszeresen betörtek. Ezen kellene elgondolkozni és nem azon, hogy milyen jogai vannak a betörőnek, rablónak, gyilkosnak...stb. Kényszermunkára és kemény börtöni körülményekre kell ítélni a bűnözőket, nem itt szarakodni velük. És akkor meggondolnák hogy érdemes-e egy üveg piáért másokhoz betörni, ha utána két évig követ kell törni érte egy bányában...ENNYI...a többi csak igazolása a töketlenkedésnek szerintem.”
 • 71. georgbob 2013. november 08. 14:38
  „Úristen, fejetlenség van rendesen.
  Itt senki nem dolgozik olyan munkahelyen, ahol elmondják világosan milyen szabályok vonatkoznak vegyszerek tárolására??? Ugyanezek vonatkoznak otthonra is, ahol ha a gyereketek issza meg, akkor is mondjátok bátran, hogy megérdemelte.
  1, minek kellett a borát elrontania? Gondolom fagyállósan ő sem issza, így viszont az egész bekevert mennyiség ihatatlan, adta volna oda a tolvajoknak
  2, ha csak jelet tesz a hordóra, hogy mérget tartalmaz, már az is segítség
  3, hashajtó nem lett volna elég? Esetleg kamera?
  4, sajnálom őt, mert éppen olyan beteg ember lélekben, mint azok, akik lopnak”
 • 70. pancser 2013. november 08. 14:29
  „67. ekkenekepen 2013.11.08. 10:42
  Megjelent a nyílt rasszizmus is eddig csak sunnyogott a háttérben.
  A szennyportál emlőiből táplálkozók úgy gondolják hogy borlopásért az emberi élet ha ........ illető, nem számít.
  Biztos vagyok benne, hogy az ügyvéd tanácsára tette a vallomást, annál az egyszerű oknál fogva, hogy megmagyarázták neki, hogy a hatóságokkal történő együttműködés "haszna" akár években is mérhető!
  A jog szerencsére nem tesz különbséget az áldozatok között sem bőrszín sem vallás alapján pedig egyesek ezt szeretnék.”
 • 69. WeiseÖdenburg 2013. november 08. 14:23
  „A gazdát megvizsgáltatni elme orvossal,hogy lehetett ennyire közlékeny!”
88 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb családi támogatásokat vezet be jövőre a kormány

A kormány négy konkrét intézkedésről döntött a gyed extra keretében. Az intézkedések 65 ezer embert… Tovább olvasom