Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A gárdás lőgyakorlatot kritizálta Gusztos

A magyar szélsőjobboldal militáns szervezete a szemünk előtt cseréli le az utcaköveket puskákra - mondta Gusztos Péter, csütörtökön a parlamentben azokra a videofelvételekre utalva, amelyek szerint a gárda egyik alakulata éles lőszereket használva lőgyakorlatot tartott.
A liberális politikus interpellációjában egyebek mellett arról kérdezte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkárát, hogy hogyan fordulhatott elő ilyen eset azután, hogy a bíróság első fokon döntött a Magyar Gárda feloszlatásáról, honnan szereztek lőfegyvert illetve hogy adott, adhatott-e valaki engedélyt arra, hogy a Magyar Gárda mint állították honvédelmi hagyományőrzés céljából éles lőfegyvert használjon. A liberális politikus szerint az eset az állam kizárólagos erőszak monopóliumát kérdőjelezi meg.

Avarakeszi Dezső államtitkár válaszában arról beszélt, hogy a Magyar Gárda egy engedéllyel rendelkező mosonmagyaróvári lőtéren gyakorlatozott és a gárda tagjai betartották a szükséges szabályokat.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az állam megtartja magának az erőszak monopóliumot és elhatárolódnak minden olyan eseménytől, ami egy civil szervezet felfegyverkezésére irányul, a rendfenntartás a Magyar Köztársaságban a rendőrség feladata.

Gusztos Péter nem fogadta el az államtitkári választ, Avarkeszi Dezső ugyanis szerinte nem mondott semmit arról, hogy milyen érdemi vizsgálat indult az eset kapcsán és mit tesz a kormány annak érdekében, hogy ne forduljon elő hasonló eset. A liberális politikus szerint a kormánynak több feladata van, mint hogy politikai deklarációban elhatárolódjon.

A Magyar Gárda honlapján január elején jelent meg, hogy a Wass Albert Zászlóalj megtartotta első lövészetét, "melyet a közeljövőben magasabb, mesteribb szintre" kívánnak emelni.

Olvasóink írták

 • 13. albatrosz 2009. február 05. 12:40
  „A gárda csak azt a sportot gyakorolta, amiben Igaly Diána olimpiai bajnok lett! Gusztos P.meg huzzonel,ahova már sokan küldték!”
 • 12. kinizsi88 2009. február 02. 18:04
  „Gusztos kritizálta az agyaggalamblövészetet... a rendőrök 2006 október 23-án mire lőttek a rendőrök? A kormány bűnei? A liberális médiumok bűnei? A romák közül a garázda romák bűnei? A fehérgalléros gazemberek bűnei? És még egy kérdés... kik az áldozatok? Hány magyar állampolgár élete vagy sérelme ér fel egy agyaggalamblövészettel? Gusztos biztosan tudja mennyi a váltószám...”
 • 11. Kami45 2009. január 31. 21:40
  „pancser
  Én meg azt mondom a kommunista csürhének van, a börtönben a helye!”
 • 10. pancser 2009. január 30. 18:46
  „Alig várom, hogy OV. elküldje két pofonnal ezt disznókondát! Gusztosnak igaza van, Avarkeszi gyáva sz.r alak! A MG egy militáns alakulat, a 30-as évek utcán randalírozó SA alakulatainak szellemi rokona. Közeli testvéreik a hungaristák. Az egész bagázst ki kell zavarni a lőtérről, nem szerencsétlenkedni kell. Nyilascsíkos csürhének otthon a helye, vezetőinek meg a börtönben! A pofájuk nagy, csakhogy nagyon kevesen vannak az eszmetársaik talán 2%, de ordítanak mint a rühes malac! Ha nem vigyázunk ott fognak masírozni az utcákon, a saját képükre formálnák a világot. Ellenük vagy jön a rendkívüli állapot a la Gyurcsány, vagy Európa kiközösít bennünket.”
 • 9. k 2009. január 30. 17:30
  „Kíváncsi lennék arra ha mondjuk a Mókus örs ment volna éles lövészetre akkor is felszollalt volna?
  Vagy konkrétan a Gárda neki a problémája?
  Mert valamikor volt olyan hogy MHSZ. Ott is volt lövészet.”
 • 8. Eva- 2009. január 30. 10:59
  „6-hoz! mégis ideges lettél!”
 • 7. Judytka 2009. január 30. 10:03
  „Túrabakancs!
  Alig várom!!”
 • 6. Tapmancs 2009. január 30. 07:14
  „Komolyan mondom, ezen nagyon fölb@sztam magam agyilag. Hát hogy lehet valaki ennyire idióta? Bárki bemehet bármelyik lőtérre akár agyaggalamb-lövészetre, akár más jellegű lövészetre. Mégis mit tegyen az állam azért hogy ez többet ne fordulhasson elő? Zárasson be minden lőteret? Üldözési mániás, paranoiás kretén! Egy 1%-os párt nevében meg inkább fogja be a p*fáját ahelyett hogy ökörségeket beszél! Nem veszi észre hogy senki nem vevő a baromságokra amit összehordanak???”
 • 5. Túrabakancs 2009. január 29. 23:03
  „tiemy11 !
  "Mikor tűnik már el a közéletből ez az ember"
  JÖVŐRE TAVASSZAL, KIS SZERENCSÉVEL ELŐBB! :)
  Addig is kitartás!”
 • 4. raffy2 2009. január 29. 19:36
  „ez a gusztos úgy hülye,ahogy van.nem tetszik neki,hogy vannak akik a szabályokat betartják.ezt ma pont nem hallottam.ennek már Gárda fóbiája van.”
 • 3. tiemy11 2009. január 29. 19:34
  „Hát ez Gusztosstalan....! Talán valami szimpatikus-népszerű , liberális politikus arcképe feszített a céltáblán...? Mikor tűnik már el a közéletből ez az ember a kórházromboló , pannonpumás , ingatlanpanamás 2% -os pártjával együtt!?”
 • 2. hehe08 2009. január 29. 19:03
  „Gusztos és nagyhatalmú politikus társai a szemünk előtt cserélték el az országot semmire.......
  Mert izrael úgy vásárolja fel hazánkat, hogy mi éhen halunk......”
 • 1. bartis 2009. január 29. 18:20
  „Gusztos testvérei meg élesen gyakorlatoznak ártatlan (őslakos) palesztin gyerekek és nők célpontjával.
  -idézet a "klasszikustól"- Ha nem tetszik,el lehet menni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetés lesz a Kossuth téren csütörtök délután

Magyarország - Ismét kordonoznak a Parlamentnél, a Kossuth térre ugyanis kormányellenes tüntetést… Tovább olvasom